Încep lucrările de refacere a cabanei din defileul Crișului Repede

Defileul râului Crișul Repede, între localitățile Bulz, Bratca, Șuncuiuș și Vadu Crișului, este una din cele mai frumoase zone ale județului Bihor. Peșterile, stâncile, cursul râului și cascada sunt atracțiile zonei.
Lângă cascada de la ieșirea din peștera de la Vadu Crișului, până în anii 90, funcționa o cabană, loc de cazare și luat masa pentru cei care veneau cu trenul în defileu sau pentru cei care veneau câțiva kilometri, pe jos, prin defileu. Ca și în alte locuri din țară, cabana s-a distrus, fiind abandonată de mulți ani.
”Turismul poate fi unul din motoarele economice ale județului nostru în anii următori. De aceea, pe lângă ceea ce fac investitorii privați, și Consiliul Județean trebuie să creeze condiții pentru dezvoltarea turismului în zonele cu potențial: drumuri, căi de acces, piste de biciclete, campinguri, utilități pentru zone de cazare etc. Refacerea cabanei e un astfel de proiect.  Aceasta va fi transformată în Centru de Monitorizare și Promovare a Naturii Vadu Crișului. Finanțat cu bani europeni, în cadrul programului România – Ungaria, proiectul se va întinde pe o perioadă de 21 de luni, din care 3 luni proiectare și 18 luni execuție. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat săptămâna aceasta”, a anunțat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.