ANL a recepţionat 20 de locuinţe pentru medici în municipiul Botoșani

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, ieri, în municipiul Botoșani, 20 de locuinţe destinate închirierii, pentru tinerii specialiști din domeniul sănătăţii.

Locuințele (5 garsoniere și 15 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Ștefan cel Mare, nr. 39, pe un regim de înălţime S+P+3E (subsol+parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investiție fiind de 3.124.076,48 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Botoșani, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, 1.081 de unități locative în localitățile:

·         Botoșani (763 de unități locative);

·         Dorohoi (272 unități locative);

·         Darabani (16 unități locative);

·         Săveni (30 de unități locative).

 Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.