GTC câștigă Premiul BigSEE pentru design interior, cu proiectul de modernizare a complexului Green Heart

Green Heart, un exemplu unic de bune practici în dezvoltarea sustenabilă și responsabilă, a primit premiul BigSEE Interior Design. Creat împreună cu KDA Architects, complexul Green Heart se remarcă printr-un concept clar și minimalist, inspirat de natură, având un design atemporal. Premiul este o recunoaștere a modernizării revoluționare pe care GTC a realizat-o pentru a transforma Green Heart într-un adevărat reper al districtului Noul Belgrad. Ca urmare a abordării circulare a companiei în ceea ce privește administrarea proprietății, complexul Green Heart dispune acum de o oază verde unică, situată în cadrul celor cinci birouri de ultimă generație, din cartierul de afaceri al orașului.

Green Heart a fost premiat de către BigSEE pentru designul său interior ultramodern – rezultat al unei modernizări complexe – premiile din industrie selectând cele mai bune proiecte din 21 de țări din regiunea Europei de Sud-Est. Împreună cu KDA Architects, GTC și-a propus să creeze o oază verde încadrată în campusul futurist de birouri din centrul de afaceri al Belgradului, valorificând active imobiliare deja existente. Designul interior, ce pare din afara acestei lumi, a devenit elementul central al modernizării complexe pe care GTC a efectuat-o în ultimii 12 ani. Elementele clare, minimaliste, personalizate, inspirate de natură, combinate cu un puternic accent de compoziții florale, atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor, creează acea iluzie cum că nu există limite între spațiul de birouri și mediul exterior. Astfel, chiriașii și vizitatorii Green Heart pot călători fără probleme prin campusul de afaceri, fără să conștientizeze „trecerea” dintre această oază verde și mediul de lucru.

“Prin conceptul din spatele Green Heart, am vrut să arătăm că sustenabilitatea poate fi minimalistă, înviorătoare și ergonomică, îmbunătățind în același timp bunăstarea și confortul chiriașilor noștri. Deoarece am depus multă muncă în modernizarea parcului de birouri, este o mare onoare pentru noi să fim recunoscuți de către Premiile BigSEE ca fiind unul dintre cele 1.500 de proiecte uimitoare din întreaga regiune SEE. Această realizare reprezintă o etapă importantă, atât pentru operațiunile noastre din Serbia, cât și un semn că modernizarea, împreună cu investițiile în tehnologii sustenabile și arhitectura viitorului, ne ajută să ne de dezvoltăm afacerea. Datorită implicării companiei KDA, Octogon, arhitecților Modelart și a echipei noastre de administrare a activelor, acum ne putem numi, pe bună dreptate, campusul reper al Noului Belgrad,” a declarat Pedja Petronijevic, Country Manager GTC în Serbia.

Complexul de birouri Green Heart are o istorie unică în portofoliul de birouri sustenabile al GTC. Proiectul a luat naștere în 2008, când dezvoltatorul a construit cele două clădiri, cunoscute sub numele de GTC Square – 10.800 de mp și, respectiv 11.500 de mp, după care teritoriul și facilitățile lor au beneficiat de o modernizare substanțială. După mutarea vechii parcări în subteran, compania a construit trei clădiri contemporane, livrând în total 24.000 de mp de spații noi de birouri de clasă A, amplasate într-o oază verde. Cele două clădiri existente au fost modernizate pentru a satisface cererea chiriașilor și a compune un campus unic de birouri, care să respecte criteriile de mediu. În februarie 2021, Green Heart a devenit pe deplin certificat LEED, finalizând astfel procesul de modernizare a întregului complex. În prezent, proiectul este campusul de afaceri de ultimă generație, întins pe o suprafață de 46.300 de mp în cartierul de afaceri din Noul Belgrad. În plus, fiecare metru pătrat al teritoriului Green Heart este adaptat pentru a satisface cele mai rafinate nevoi ale chiriașilor. De la un interior care pare din afara acestei lumi, la o bogată ofertă gastronomică, o curte plină de vegetație sau facilitățile complete pentru persoanele cu dizabilități – GTC s-a asigurat că toți cei care intră în această oază verde, în stil campus, îl părăsesc mai relaxați și mai binedispuși.

“Green Heart este o poveste de succes a eforturilor noastre de modernizare care, în timp, au au dat roade, iar Premiul BigSEE demonstrează acest lucru. GTC este renumit pentru un management imobiliar excelent, deoarece acordă o atenție deosebită renovării și întreținerii activelor noastre. Această abordare are la bază principiile dezvoltării sustenabile și ale construcției responsabile, principii pe care le urmăm în operațiunile din întreaga Europă Centrală și de Est. Proprietățile noastre ne ajută să economisim resurse, să reducem amprenta de carbon și să „reciclăm” activele deja existente, făcându-le mai sigure, mai ecologice și mai prietenoase cu comunitatea. Acest lucru ne ajută, nu numai să ne îmbogățim portofoliul cu proprietăți noi, funcționale, ci și să atingem Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, precum energie accesibilă și curată, consum și producție responsabilă, orașe și comunități sustenabile, printre altele.” spune Yovav Carmi, Președinte al Consiliului de Administrație al GTC

Despre GTC

Grupul GTC este unul dintre cei mai importanți investitori și dezvoltatori imobiliari, activ în Polonia și în capitalele țărilor din Europa Centrală și de Est. Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, GTC a dezvoltat 76 de birouri moderne și proprietăți de retail, la standarde ridicate, cu o suprafață totală de peste 1,3 milioane de metri pătrați, în Europa Centrală și de Est.

GTC gestionează acum un portofoliu imobiliar comercial din care fac parte 51 de clădiri, care oferă peste 810 mii de metri pătrați de birouri închiriabile și spații comerciale în Polonia, Budapesta, București, Belgrad, Zagreb și Sofia. În plus, GTC are în plan dezvoltarea a 390 de mii de metri pătrați de proprietăți de retail și birouri în capitalele Europei Centrale și de Est, iar 37 de mii de metri pătrați se află deja în construcție.