Apex Alliance Hotel Management a investit 42 milioane de euro în hotelul Marmorosch Bucharest

Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management a anunţat că va inaugura, în această vară, hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, în urma unei investiţii de 42 milioane euro. Acesta are o capacitate de 217 camere şi se află în fostul palat al Băncii Marmorosch-Blank, scrie News.ro.

”Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, care deţine şi operează patru hoteluri în Bucureşti, anunţă inaugurarea, în această vară, a Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, al cincilea şi cel mai amplu proiect implementat în România. Impresionantul hotel este localizat în Centrul Vechi din Bucureşti şi este primul din România care se alătură brand-ului Autograph Collection Hotels, parte din portofoliul divers şi dinamic de hoteluri Marriot International, care promovează valori precum viziunea, designul şi ingeniozitatea”, anunţă grupul.

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere cu tavane înalte şi ferestre mari, care oferă o experienţă a designului interbelic.

”Transformarea din fostul palat al Băncii Marmorosch-Blank, renumita bancă românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea, în hotel, a presupus o investiţie de 42 de milioane de euro şi trei ani de muncă continuă pentru a reînsufleţi bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco şi Art Nouveau. O data cu deschiderea sa, hotelul va deveni reprezentativ pentru La Belle Époque, eră infuzată în toate elementele arhitecturale şi de design ale clădirii”, anunţă grupul.

Având în vedere statutul de monument istoric al clădirii, etapele de consolidare şi reconstrucţie au fost realizate cu o atenţie deosebită în ceea ce priveşte restaurarea şi conservarea lucrărilor arhitecturale şi de artă, a referinţelor bancare şi chiar a mobilierului autentic de bancă, spun reprezentanţii grupului.

„Un proiect foarte interesant şi important intră în portofoliul Apex Alliance. Marmorosch Bucharest, Autograph Collection a fost un proiect de anvergură, în care am investit multă grijă, pasiune şi muncă. Unicitatea clădirii a necesitat ajutorul artizanilor locali şi specialiştilor în restaurări, transformând-o într-un simbol al The Golden Age. În parteneriat cu Marriott International am construit aici un hotel cu o identitate unică, care oferă o experienţă cu adevărat exclusivă. Marmorosch Bucharest va defini în continuare amprenta noastră, în dezvoltare, în industria de ospitalitate premium din România”, a declarat Gerhard Erasmus, CEO al Apex Alliance Hotel Management.

Restaurantul Blank şi Blank Bar & Lounge, cu o capacitate cumulată de aproape 200 de oaspeţi, au fost denumite inspirându-se de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Băncii Marmorosch – Blank şi principalul arhitect al succesului său la acea vreme.

The Vault este barul amenajat în seiful autentic al băncii, unde oaspeţii se pot bucura de cocktailuri tematice, special concepute.

Hotelul dispune şi de patru săli de conferinţe, cu o capacitate însumată de peste 230 de persoane.