Tancrad, Lemacons şi Aqua Azur au finalizat construcția aquapark-ului de la Galați

Plaja Dunărea, o investiţie de tip aquapark în valoare de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria municipiului Galaţi, se deschide pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021, scrie Adevărul.

„Este un moment aşteptat de către gălăţeni şi mă bucur că începând de sâmbătă vom deschide Plaja Dunărea. Este locul unde gălăţenii, şi nu numai, îşi vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraş, unde pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălţime, sau la zona de food court. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulţi dintre cei care obişnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul şi cu totul schimbat, la standarde moderne”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

În vederea redeschiderii (după mai mulţi ani de inactivitate; starea proastă a infrastructurii aferente nu permitea obţinerea avizelor legale) s-au efectuat numeroase lucrări, fie că vorbim de reabilitarea celor existente, fie de construirea unor facilităţi de distracţie noi: refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină şi tobogane cu aterizare lentă orizontală.

De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă şi unul în zona Aqua Park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă şi un teren pentru activităţi sportive, vestiare, duşuri etc.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 28 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro, incluzând proiectare şi execuţie), lucrările fiind realizare de asocierea  dintre companiile Tancrad SRL, Lemacons SRL şi Aqua Azur SRL.