RDF mărește capacitatea depozitului din localitatea Șofronea, județul Arad

RDF Arad, unul dintre cei mai importanți jucători regionali în agribusiness, marchează finalizarea unor investiții în valoare de 5.7 milioane de euro care includ:

1. O investiție în valoare de 3 milioane euro în sediul RDF din localitatea Șofronea, jud. Arad cu obiectivul de a crește capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. În același timp, RDF a achiziționat aparatură de laborator și instalații noi pentru selecția și tratarea semințelor, precum și o fabrică de extrudat soia. Mai mult, investiția a presupus schimbarea întregii infrastructuri deținute prin schimbarea sistemului de canalizare, înlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate și renovarea integrală a spațiilor de depozitare și a întregului sediu al companiei.

2. O investiție în valoare de 1.3 milione euro în achiziția unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, și pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.

3. Investiții de 1.4 mil euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.

„Investițiile fac parte din strategia noastră de a crește comerțul cu cereale, de a dezvolta ramura de producție de semințe și de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investiții am reușit să creștem capacitatea de depozitare de la 10,000 la 42.000 tone și cantitatea de semințe produse, și nu în ultimul rând, să reducem costurile. Mai mult, prin achiziția fabricii de extrudate soia, am devenit printre puținii procesatori de soia din Romania. Învestițiile în utilaje ne permit să lucrăm suprafețe de trei ori mai mari de teren agricol, iar investiția din Ineu ne-a ajutat să creștem cantitățile de cereale pe care le tranzacționam, mergând în sprijinul fermierilor din zonă, unde spațiile de depozitare sunt insuficiente.” a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.

Investițiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiție a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investițiile din baza de la Ineu și în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar și leasing.

„Agricultura se numără printre sectoarele de interes strategic în România și care are potențial uriaș de dezvoltare, mai ales în zona de digitalizare și tehnologizare, inovația urmând a avea un rol definitoriu în eficiența, productivitatea și calitatea produselor. Cu această perspectivă, în viitorul apropiat ne dorim să retehnologizam baza din Ineu, iar pentru următorii pași de dezvoltare a RDF ne dorim să achiziționăm companii cu domenii de activitate conexe.” a spus Alexandru Savin, Membru în Consiliul de Administrație al ROCA Investments.

În 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% și a ajuns la un profit operațional (EBITDA) de 4.3 milioane lei. În anul 2021 RDF estimează o creștere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri și o creștere de EBIDTA cu aproximativ 50% față de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafețele de teren agricol lucrate de la 600 ha în 2019 la 2000 ha în 2021.