Se construiește un parc de aventură la Galați, invstiție de 4 milioane de euro

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că se lucrează la amenajarea parcului de aventură la fosta Uzină de apă nr. 1, de lângă turnul de televiziune şi aquapark-ul de la „Plaja Dunărea”.
Locul de agrement va avea, printre altele, pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru.  Au fost demolate o parte dintre clădirile dezafectate care se aflau în curtea fostei Uzine de Apă, iar în prezent se fac pregătiri amenajarea parcului de aventură modern. Este un proiect cu fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro. Parcul de Aventură se construieşte lângă noul aquapark inaugurat recent de Primăria Galaţi, scrie Adevărul.
„Parcul va avea pumptrack pentru sporturi cu role, traseu pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric, tobogan, amfiteatru, spaţii verzi, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi”, a anunţat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, pe Facebook.
Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 şi a fost închisă, după 139 de ani, de activitate în anul 2011. A fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat.
Uzina de Apă se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii Uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă. În prezent, din vechea uzină au rămas doar terenul şi câteva construcţii.