Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” va avea o sală nouă de spectacole

Consiliul Județean Galați intenționează amenajarea unei noi săli de spectacole la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, în cadrul unui proiect mai amplu de valorificare a patrimoniului cultural și istoric local, ca factor cheie în creșterea atractivității teritoriale pe ambele părți ale graniței dintre România și Republica Moldova. În acest sens, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) a fost lansată o procedură în valoare de aproximativ 4,075 milioane de lei, exclusiv TVA, la care autoritatea contractantă așteaptă oferte până pe 26 ianuarie 2022, scrie Viața Liberă.

.
Proiectul urmărește extinderea clădirii Centrului Cultural cu o sală de spectacole cu 154 de locuri, care se va construi pe fundația deja existentă. Regimul de înălțime al acestei clădiri va fi: subsol + parter + etaj + mansardă parţială. Pe lângă sala propriu-zisă, noua construcţie va include cabine pentru artiști, studio de înregistrări, săli de expunere, spații de depozitare, hol foaier cu garderobă, holuri de legătură între clădiri și grupuri sanitare.

Finanțarea contractului se face prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a acestora, se mai arată în publicația amintită.