Energie electrică furnizată 100% din surse regenerabile pentru Globalworth România

Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est și liderul pieței de birouri din România, anunță că începând cu luna iulie 2021 toate cele 16 clădiri de birouri din portofoliu vor folosi 100% energie verde din surse regenerabile.

Globalworth deține 16 birouri încadrate în clasă „A” în București, închiriate către 210 companii internaționale, lidere în industriile în care activează, creând astfel cea mai mare comunitate de business din România. Începând cu al treilea trimestru al anului 2021, Globalworth setează noi standarde în materie de well-being si sustenabilitate prin utilizarea energiei generate din surse verzi, cum ar fi centralele de hidroelectricitate sau fermele eoliene și solare.

“Dezvoltarea durabilă a stat la baza drumului nostru spre a deveni una dintre cele mai relevante companii imobiliare din Europa Centrală și de Est și principalul investitor de birouri din România. În acest proces de devenire, investițiile și crearea unor spații imobiliare durabile și ecologice de înaltă calitate, în care oamenii și companiile să poată prospera, au devenit un punct central de acțiune – atât pentru noi, cât și pentru comunitățile din care facem parte. În plus față de inițiativele noastre, toate cele 16 clădiri de birouri de clasă „A” din România sunt acum alimentate exclusiv cu energie verde, ceea ce ne permite să reducem semnificativ amprenta de carbon și să contribuim la limitarea emisiilor de CO2”, spune Stamatis Sapkas – Deputy Chief Investment Officer la Globalworth.

Globalworth deține, de asemenea, 22 de clădiri de birouri și retail în Polonia, cu o suprafață închiriabilă de peste 600.000 mp. De la începutul anului, toate proprietățile poloneze folosesc 100% energie verde din surse regenerabile.

Accesul la energie curată, fiabilă și durabilă devine un domeniu din ce în ce mai important pentru noi toți, întrucât ne străduim să îndeplinim obiectivele stabilite pentru adoptarea energiei verde și respectarea eficienței energetice. Urgența acțiunilor climatice, determinată de necesitatea realizării unor emisii nete zero până la mijlocul secolului, necesită eforturi semnificative de atenuare a tuturor companiilor.

Globalworth va continua să analizeze impactul pe termen lung pe care portofoliul său îl are asupra mediului, precum și modul în care își desfășoară operațiunile și procesele, inclusiv consumul de energie și amprenta emisiilor de gaze cu efect de seră.