Portland Trust a finalizat proiectul J8 Office Park

Portland Trust a anunțat că a finalizat proiectul J8 Office Park, care este situat în imediata vecinătate a stației de metrou Jiului. Antreprenorul general al construcției a fost Bog’Art.

Ansamblul J8 Office Park are suprafața totală închiriabilă de 46.000 metri pătrați, dintre care aproximativ 3.000 metri pătrați sunt dedicați zonei de retail și relaxare. Angajații din clădiri vor beneficia de o combinație între servicii diversificate și moduri de petrecere a timpului liber, prin intermediul unor chiriași atent selectati: World Class Fitness; Mega Image; restaurantul Stradale; Mobile Pet – magazin dedicat animalelor de companie; primul magazin din București al rețelei premiate de cafenele Coffee Island;  o unitate X-Time, de unde vor putea fi achiziționate produse de conveniență, presă, produse alimentare și băuturi, în regim “to go”; un magazin al lanțului de brutărie artizanală, Pain Plaisir; clinica de servicii medicale, Medicover; clinica Medy Sportline, care oferă oferi servicii de fizioterapie, kinetoterapie și masaj corporal; Medima Health, unde se pot efectua proceduri de imagistică medicală precum CT-uri (computer tomograf), sau RMN-uri (rezonanță magnetică nucleară).

Printre cei mai mari chiriași ai proiectului se numără Ubisoft București, dezvoltatorul unor bine-cunoscute jocuri video, care și-a amplasat sediul regional în J8 Office Park. Compania a închiriat integral clădirea B, care are o suprafață de 23.000 mp, și încă 3.500 mp amplasați în clădirea A, unde se va învecina cu Euroins, care va ocupa 2.500 mp, la etajul al doilea.

În realizarea proiectului J8 Office Park au fost implicați mai mulți consultanți: Chapman Taylor, birou de arhitectură recunoscut și premiat la nivel mondial; Western Outdoor, companie de consultanță în planificare și urbanism; Cundall, companie ce asigură servicii de proiectare MEP (instalații mecanice, electrice și sanitare); Optim Project Management, care a fost responsabilă de managementul de proiect și costuri; precum și Allied și UTCB (Universitatea Tehnică și de Construcții București), care au fost proiectanți structurali ai ansamblului.

J8 Office Park este cel de-al optulea proiect major de birouri al Portland Trust și este proiectat pentru a îndeplini certificarea BREEAM „Outstanding”, cel mai ridicat nivel de certificare BREEAM. De asemenea, J8 Office Park va fi certificat și WELL Health Safety, proiectul prezentând garanții de sănătate fără precedent pe piața locală, printre care se numără curățarea aerului prin intermediul filtrelor HEPA 14 și tehnologiile de dezinfectare UV-C.

Portland Trust a dezvoltat împreună cu ARES Management Corporation peste 800.000 mp, care includ 7 clădiri de birouri și parcuri industriale în București.