Hünnebeck România: 80% dintre clienți optează pentru sisteme de siguranță și protecție în șantier

Potrivit Hünnebeck România, unul dintre principalii  furnizori locali de sisteme de cofraje, eșafodaj și schele, circa 80% dintre clienții companiei optează să închirieze, pe lângă sistemele de cofrare și lucru la înălțime și produse destinate siguranței și protecției în șantier. Acest lucru se poate observa în contextul în care normele de siguranță în șantier au
devenit tot mai aspre în ultima perioadă, dar și datorită informării intense realizate de companie cu privire la importanța acestora.

„Una dintre principalele convingeri ale Hünnebeck este că economia și siguranța merg mână în mână. Echipamentele noastre au rolul de a aduce o economie de timp și materiale în șantier, în timp ce elementele de siguranță și protecție oferă confortul unei lucrări fără incidente. De asemenea, cu cât este mai ușor de operat un sistem, cu atât acesta este mai sigur iar procesele din șantier devin mai eficiente. Gestionarea ergonomică a sistemelor și utilizare intuitivă a acestora asigură un mediu sigur pentru orice companie de construcții”, a declarat Mircea Georgescu, Director General al Hünnebeck România.

Potrivit afirmațiilor sale, ultimii ani au adus la o creștere a conștientizării acestui aspect atunci când vine vorba de normele de siguranță în șantier, iar numărul proiectelor în care sunt folosite sisteme dedicate în acest scop a crescut simțitor. Astfel, 80% dintre clienți Hünnebeck România, aleg și produse de acest tip, în timp ce companiile de construcții multinaționale le includ în toate proiectele pe care le desfășoară.

„În paralel cu sistemele de siguranță și protecție pe care le punem la dispoziție, ne sprijinim partenerii cu sfaturi practice pentru mai multă siguranță în lucrările zilnice ale șantierului. De asemenea, oferim briefing-uri de siguranță și instruire la fața locului”, a mai spus Mircea Georgescu.

Reprezentantul companiei a subliniat că, în acest moment, Hünnebeck dispune de o gamă largă de sisteme de siguranță și protecție în șantier, printre acestea numărându-se Hünnebeck Rapid EPS (Edge Protection System), schele Bosta 70, sistemul de protecție perimetrală Protecto și platformele Falko.

Hünnebeck Rapid EPS a fost introdus pe piața locală anul acesta și este un sistem de protecție laterală, simplu de montat, ce asigură protecția la capetele clădirii. Grilajele Hünnebeck EPS pot fi montate ca protecție laterală standard, dublu suprapuse pentru o protecție înălțată, sau triplu suprapuse pentru o închidere completă. Acest sistem dispune de elemente puține, cu o greutate redusă a componentelor, fiind foarte versatil.

Sistemul de schelă Bosta 70 ajută în lucrările de armare care pot fi executate sigur și rapid. De îndată ce a fost montat corespunzător primul câmp al schelei, asamblarea verticală corectă a celorlalte etaje ale schelei este asigurată. Podina din aluminiu este prevăzută cu scară, pentru a facilita accesul în siguranță la etajele superioare. Bosta 70 poate fi utilizata atât ca turn de acces, dar și ca schelă de lucru, deservind următoarelor segmente ale contrucțiilor: infrastructură, industrial și rezidențial.

În ceea ce privește sistemul de protecție perimetrală Protecto, acesta îndeplinește toate cerințele referitoare la protecția perimetrală pentru a crea condiții sigure de muncă în șantiere. Acesta, este un sistem versatil, deorece deține o gamă largă de elemente de fixare, atât pentru structura din beton cât și pentru sistemele de cofrare.

Un alt sistem propus de companie este platforma Falko. Având doar trei componente de bază, schela în consolă Falko poate fi adaptată la orice plan de cofrare, oferind zone de lucru sigure. Acest sistem de siguranță și protecție oferă siguranță sporită datorită suprafeței structurate a podinilor, asigurând o protecție anti-alunecare chiar și atunci când sunt ude. În plus, platforma pentru colț cu balustradă de colț este recomandată pentru zone de lucru sigure și la colțuri.