Hünnebeck: Asistența profesională în șantier scade semnificativ costurile cu echipamentele contractate

Potrivit Hünnebeck România, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, eșafodaj și schele, asistența profesională în șantier impactează în mod direct atât costul, cât și durata de execuție a lucrărilor, aducând o reducere semnificativă a acestor indicatori. Tocmai din acest motiv, din ce în ce mai multe companii de construcții ce apelează
la închierierea de echipamente Hünnebeck optează și pentru acest serviciu.

“Pentru companiile de construcții, pe lângă alegerea materialelor și a echipamentelor, bugetul alocat și timpul de execuție sunt cele mai importante aspecte luate în considerare în managementul unui proiect.

Firmele de construcții au, de cele mai multe ori, nevoie de suport din partea furnizorilor implicați, iar Hünnebeck România a creat, din acest motiv, serviciul de asistență în șantier. Acest lucru înseamnă că profesioniștii noștri sunt acolo unde constructorii au nevoie de ei. Echipele de asistență pot asigura consiliere – fie fizic, direct la lucrări, sau remote din unul dintre sediile noastre locale sau centrale. Aceștia cunosc în deaproape toate detaliile sistemelor noastre, bazându-se totodată pe expertiză companiei acumulată ca jucător global”, a declarat Mircea Georgescu – Director General al Hünnebeck România.

Potrivit afirmațiilor sale, din ce in ce mai multe dintre firmele de construcții cliente ale Hünnebeck România optează, odată cu închirierea de echipamente, și pentru acest serviciu. Ponderea este determinată în primul rând de impactul pozitiv pe care îl are implicarea profesioniștilor companiei în proiect. Conform statisticilor interne realizate de companie, durata și resursele umane alocate asamblării sistemelor de cofraje, poate scădea cu până la 30%.

Un alt aspect important privind serviciul de asistență în șantier este faptul că instructajul oferit și supravegherea șantierului de către experții Hünnebeck reduc timpul necesar pentru deprinderea echipeilor de dulgheri cu echipamentele. Informațiile oferite despre manipularea și utilizarea în condiții optime și de siguranță a cofrajelor și eșafodajelor, precum și a elementelor tehnice auxiliare (ex. dispozitive de ridicare) însoțite și de alte documente tehnice scurtează perioada de acomodare și crește productivitatea grație exploatării avantajelor produselor.

“Odată cu asistența în șantier prin intermediul instructorilor de montaj experimentați Hünnebeck, constructorii pot observa o diminiuare a costurilor cu chiria echipamentelor puse la dispoziție de către noi și, de asemenea, o scădere similară a duratei de realizare a lucrării de cofrare. Pentru instructorii de montaj și departamentul tehnic din cadrul companiei noastre, obiectivul final este respectarea termenelor definite, productivitate îmbunătățită și atingera unor costuri cât mai mici. Hünnebeck oferă acest serviciu dedicat pe fiecare tip de proiect, fie că este vorba de lucrări de infrastructură, rezidențiale sau comerciale. Pe plan local, deținem două birouri, la București și în Cluj-Napoca, unde avem specialiști pregătiți în acest sens și, mai mult de atât, pentru situații complexe dispunem de suport din cadrul
grupului Hünnebeck”, a încheiat Mircea Georgescu.

Potrivit reprezentantului companiei, unul dintre cele mai recente proiecte în care Hünnebeck oferă și asistență profesională în șantier este realizarea parcării spitalului din Zalău. În cadrul acestui proiect se vor utiliza 2.000 mp de sistem modular de cofrare Topec ce se va monta într-un timp record de 5 zile datorită faptului că instructorul de montaj s-a asigurat că se vor respecta aspecte precum modul de depozitare al materialelor, modul de punere în operă a sistemului și utilizarea planșelor de execuție, respectarea panșelor și a detaliilor tehnice și modul de utilizare a produselor și de poziționare a sistemului.