Proiectul Millo Offices a obținut Premiul I la Bienala Națională de Arhitectură 2021

  • Biroul de arhitectură ADN primește distincția supremă la Bienala Națională de Arhitectură pentru proiectarea Millo Offices, clădire de birouri dezvoltată de Forte Partners

Millo Offices, clădire de birouri parte a inițiativei Sector 0 alături de proiectul Tandem, ambele dezvoltate de către Forte Partners, a concurat în cea mai competitivă secțiune de arhitectură construită – clădiri industriale, administrative, turistice și sport/loisir – alături de alte 53 de proiecte finalizate în perioada 2019 – 2021.

Proiectul Millo Offices, finalizat în luna iulie 2021, este reprezentativ pentru modul sustenabil în care Forte Partners dezvoltă proiectele sale de birouri, punând în prim-plan regenerarea urbană și comunitatea”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și cofondator al Forte Partners. „Proiectul realizat de ADNBA ne-a ajutat să dezvoltăm o clădire cu o arhitectură art deco reinterpretată, perfect integrată în mediul urban al zonei. Premiul I obținut de ADNBA la Bienala Națională de Arhitectură confirmă faptul că Millo Offices devine, alături de Palatul Telefoanelor, unul dintre reperele arhitecturale ale zonei, iar celor două clădiri li se va adăuga, în 2022, clădirea Tandem, în prezent în construcție și de asemenea proiectată de ADNBA și dezvoltată de Forte Partners.”

Millo Offices și clădirea Tandem fac parte din proiectul Sector 0, o inițiativă Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 presupune investiții totale de 100 de milioane de euro și constă în dezvoltarea de clădiri de birouri destinate comunităților creative, atât companiilor, cât și celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural art deco, specific zonei, în vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor

Premiul obținut cu Millo Offices confirma că echipa ADNBA și-a înțeles perfect responsabilitatea pe care a avut-o nu doar față de Forte Partners, ci și față de instituțiile publice care se îngrijesc de urbanizare și față de societatea civilă care se bucură de urbanizare”, a declarat Andrei Șerbescu, partener fondator ADNBA și lector universitar în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. „Sunt două componente prin care arhitectura poate contribui la construirea identității distincte și transformarea unei urbanizări în destinație culturală. Pe de o parte sunt acțiunile și proiectele care au în focus salvgardarea și recuperarea patrimoniului și, pe de cealaltă parte sunt demersurile în sprijinul edificării recente și noi ancorate în contemporaneitate nu doar din punct de vedere tehnologie de ultimă generație sau paradigmă vizuală actuală, ci în primul rând prin contextualizare estetică la zona urbană de referință.”

Millo Offices este o clădire de birouri cu nouă etaje, a cărei construcție a început în 2019 și care a fost inaugurată în luna iulie 2021. În urma evaluării în funcție de zece criterii: management, sănătate, energie, transport, consum de apă, materiale folosite, deșeuri, utilizarea terenului și ecologie, poluare și inovație, Millo Office a primit certificarea BREEAM Excellent cu scorul 83,2, cel mai mare acordat unui proiect office din București la acel moment.