Corratec lansează producția de biciclete pe un teren de 50.000 de mp, incluzând clădiri și anexe, la Timișoara

Producătorul de biciclete Corratec a cumpărat la Timișoara un teren de aproximativ 50.000 metri pătrați, incluzând clădiri și mai multe anexe cu o suprafață totală de 30.000 metri pătrați, cu ținta de a lansa, încă de la începutul anului viitor, producția de biciclete pe piața locală.

Investiția vehiculată neoficial este de minimum 10 milioane euro, scrie Ziua de Vest. Planul este ca producția să fie lansată în România în luna februarie, la o capacitate de 300.000 biciclete, inclusiv electrice, sub brandul Corratec. În primă fază, fabrica va genera aproximativ 300 de locuri de muncă, în următoarele 24 de luni. Conform planului de afaceri actual, schema de personal va crește ulterior la cel puțin 400 de angajați până la maximum 600 de salariați.

Anterior, Corratec, o afacere de familie, a căutat, timp de mai mulți ani, amplasamentul unei noi fabrici atât în ​​sudul Germaniei, cât și în Austria, optând însă acum pentru România. Cu noua unitate, de la Timișoara, Corratec va adăuga producția de 300.000 de biciclete electrice și biciclete la fabrica existentă din Raubling, Germania. Producția de biciclete la comandă de ultimă generație va rămâne în Germania

Clădirea din România cumpărată de Corratec a fost folosită anterior de o altă companie germană, Kathrein Digital Systems GmbH, ceea ce a făcut ca negocierile să fie derulate mai ușor. Sediul central al Kathrein Digital Systems este situat în apropiere de cel al Correctec, în Raubling.

”Este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete Corratec a ales Timișoara pentru extinderea investițiilor pe care le are în Europa. M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe orașe din Europa. Le-am spus despre transformarea orașului ca hub de producție și dezvoltare în domeniul velo și mobilitate verde, despre calitatea vieții la Timișoara și proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timișorenilor, despre deschiderea administrației către firme care vor să investească pe termen lung în potențialul Timișoarei”, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz.