Atria Urban Resort a vândut 75% din apartamentele construite în Faza 2-a a proiectului rezidențial

Atria Urban Resort, complexul rezidenţial construit în vecinătatea Lacului Străuleşti, în baza parteneriatului dintre EVERGENT Investments – Cityring Property și dezvoltat de Cityring Development, a vândut trei sferturi din cele 398 de apartamente construite în Faza a 2-a a proiectului imobiliar. Dezvoltatorii pregătesc, totodată, lansarea lucrărilor la Faza a 3-a a proiectului, având Certificatul de Urbanism obținut pentru următoarele 350 de apartamente.

 

Proiectul rezidențial, cu o valoare totală de 120 de milioane de euro, se dezvoltă pe Șoseaua Chitilei, pe o suprafață de 9 hectare de teren. Structurat pe patru faze de dezvoltare, complexul rezidențial va avea în total 1.400 de apartamente construite până la finalul anului 2024.

 

Cele aproape 400 de apartamente din Faza a 2-a – un mix de studiouri și apartamente de 2 până la 4 camere – au fost construite pe o suprafață de aproximativ 3 hectare, clădirile ocupând 25% din suprafața totală. Restul terenului este amenajat cu spații verzi generoase, piscină, grădini interioare cu o topografie variată, care oferă un peisaj uniform și armonios, cu piațetă și alei. Faza a 2-a a proiectului se caracterizează, de asemenea, şi prin distanțe mai mari între clădirile construite, de până la 100 de metri, cu parcări supraterane.

 

Atria Urban Resort se adresează clienților atenți la bugetul casei, persoanelor care analizează ce primesc în schimbul unui credit de la bancă sau celor care se gândesc dacă valoarea proprietății va crește în următorii ani. Hotărârea de a investi atât de mult în proiectele peisagistice și amenajarea spațiilor verzi se bazează pe certitudinea că proprietățile înconjurate de copaci aduc un randament mai bun în timp, reprezentând un câștig pentru calitatea vieților rezidenților. Arborii ne sunt cei mai valoroși aliați din toate punctele de vedere. Spațiile verzi ample, accesul controlat, comunitatea care se bucură din plin de siguranță în înteriorul complexului au un impact major asupra investiției, ridicându-i valoarea de la an de an. Prin decodarea unei nișe și adresându-ne acestui segment de piață care recunoaște calitățile urbanistice ale proiectului, noi, echipa de la Atria, considerăm că sustenabilitatea unui complex imobiliar se construiește în timp, prin alegerile făcute pe termen mediu și lung. Iar succesul proiectului nostru nu este o întâmplare, este rezultatul efortului depus”, a declarat Liria Themo, Marketing Manager al ansamblului rezidenţial Atria Urban Resort.

 

Fiecare apartament are copacul lui

 

În fiecare fază a proiectului, clădirile înconjoară un spaţiu amplu central, semi-deschis, devenind astfel un scut pentru zona verde amenajată în curtea interioară, unde creează un ecosistem protejat în beneficiul rezidenţilor.

 

Particularitatea acestui proiect imobiliar este regimul mic de înălțime al clădirilor, predominant P+4, spațiile deschise ample și abundența vegetației (construcțiile ocupă doar 25% din suprafață). Pentru fiecare apartament a fost plantat un copac, iar în această toamnă proprietarii au fost invitați să-și aleagă unul dintre ei, să-i dea un nume și să-l îngrijească. Acest eveniment de „adopție” a unui arbore ilustrează importanța relației dintre rezidenții din cartier cu natura înconjurătoare și beneficiile pe care spațiile verzi le aduc în interiorul orașului.

 

Datorită accentului deosebit pe care dezvoltatorii și arhitecții complexului l-au pus pe dezvoltarea de spații verzi și pe indicatorii urbanistici ponderați, Atria Urban Resort a primit, în acest an, premiul pentru ”Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană” din România, oferit de Clubul Profesioniștilor în Imobiliare si Imobiliare.ro. În momentul de față, ansamblul este pe lista scurtă pentru alte trei premii, concursuri organizate de specialiști din domeniul imobiliar. Aflat într-o zonă a Capitalei în plină dezvoltare, Atria Urban Resort este considerat unul dintre proiectele imobiliare cele mai apreciate pentru raportul calitate-preț din zonă.

 

”În prezent, suntem pe punctul de a demara lucrările pentru Faza a 3-a a proiectului și pregătim și Faza a 4-a, așadar continuăm cu viziunea Atria. Fiindcă  Atria Urban Resort s-a bucurat de un succes atât de mare, păstrăm conceptul și îl promovăm precum o marcă înregistrată, pe ideea de ‘resort’ în mijlocul orașului. Vrem, de asemenea, să implementăm ceea ce se numește Place-Making, adică să încurajăm rezidenții să se implice în dezvoltarea și înfrumusețarea spațiului în care trăiesc, oferindu-i o cultură și o identitate proprie Adoptarea unui arbore de către fiecare rezident este un prim pas în acest sens”, a mai spus Liria Themo.