Continental ridică la Iași o clădire pentru centrul de cercetare și dezvoltare

Continental a demarat la Iași construcția unei clădiri pentru centrul de cercetare și dezvoltare, investiție de 8 milioane de euro, scrie Adevărul.

Lucrările la noua construcţie au început deja şi vor fi finalizate în primăvara anului viitor. Sediul de pe bd. Poitiers va extinde zona laboratoarelor de testare pentru produsele dezvoltate în Iaşi în departamentul Vehicle Dynamics. Totodată, compania va construi o parcare supraterană cu o suprafaţă totală de 10.000 m2. Va fi suplimentat numărul locurilor de parcare cu mai mult de 200, ajungându-se la un total de peste 600 de locuri dedicate angajaţilor Continental.

Noua clădire va avea două niveluri de testare (parter şi etajul I) şi patru niveluri de parcare supraterană. Pe fiecare nivel vor fi alocate cinci locuri pentru maşinile electrice, prevăzute cu staţii de încărcare. Terasa de la ultimul etaj este complet echipată cu panouri fotovoltaice  care asigură alimentarea acestor staţii, precum şi iluminatul nivelurilor.

Construcţia va dispune şi de un sistem de panouri solare care va asigura necesarul de apă caldă pentru întreaga clădire. Accesul la fiecare nivel se va face prin intermediul unui lift special conceput. În plus, în noua construcţie va fi folosit un sistem inteligent de control la distanţă al echipamentelor tehnice şi a infrastructurii acesteia şi un sistem de management al parcării privind accesul şi disponibilitate locurilor. Parterul şi primul etaj sunt dedicate laboratoarelor de testare (1.800 m2) pentru departamentul Vehicle Dymanics, care reprezintă fundamentul centrului de testare pentru sisteme de frânare din Continental Iaşi. Ca orice produs mecatronic, sistemul de frânare conţine componente mecanice, eletronice şi software, care vor fi testate de aproximativ 150 de ingineri ce îşi vor desfăşura activitatea de cercetare şi dezvoltare în cadrul noului centru de testare.