Simtel Team ridică un parc fotovoltaic pe locul unei foste termocentrale

Compania Simtel Team a cumpărat un teren în Ianca, Brăila, ce a aparținut fostei societăți Termoelectrica și pe care a funcționat o termocentrală. Pe acest teren urmează să ridice un parc fotovoltaic de 8-10 MWpm, conform unei anunț remis Bursei de Valori București.

Iată anunțul:

“Conducerea Simtel Team S.A. informează piața despre încheierea unui contract pentru achiziționarea de la S.C.P.E.E.T TERMOELECTRICA S.A. (în faliment), a unor parcele de teren în suprafață cumulată de 114.717mp și construcții autodemolate, situate în Ianca, județul Brăila, pentru un preț total de 103.993,80 EUR (plus TVA).

Compania a realizat achiziția, care a fost aprobată în prealabil prin Hotărârea AGEA a Companiei nr. 7 / 28.12.2021, în scopul dezvoltării unui parc fotovoltaic, cu o putere totală instalată de aproximativ 8-10 MWp.

După dezvoltarea proiectului, respectiv obținerea tuturor avizelor pentru construcție, valoarea de piață a proiectului Ready to Build va fi de aproximativ 500.000 EUR, iar după construcția la cheie, valoarea estimată a proiectului va fi de aproximativ 6 milioane EUR”.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău și operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale.