Eden Capital a vândut locuințe de 90 de milioane de euro

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT a vândut anul trecut în ansamblurile pe care le dezvoltă în București, locuințe în valoare de peste 90 de milioane de euro, media unei tranzacții fiind de peste 120000 euro.

”Evoluția vânzărilor din 2021, într-o piață din ce în ce mai concurențială, ne dă încredere că produsele pe care EDEN CAPITAL DEVELOPMENT le oferă sunt pe măsura așteptărilor cumpărătorilor de rezidențiale. Strategia noastră de a dezvolta progresiv, acordând astfel o atenție deosebită calității locuințelor din fiecare proiect în parte, ne-a ajutat să construim casele potrivite pentru momentul și nevoile potrivite. În 2021 am început proiecte în valoare de circa 90 de milioane de euro, iar planurile pentru acest an vizează continuarea investițiilor pe piața rezidențială din București, unde am devenit deja un reper din punct de vedere al calității locuințelor pe care le construim”, a declarat Elena Dumitrache, reprezentantul EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Locuințele vândute în 2021 fac parte din ansamblurile Cortina North, Cortina Academy, Delta City și  Cortina126. Pentru două dintre aceste proiecte, respectiv Cortina North, o investiție de peste 60 milioane de euro doar in prima faza de constructie, și Cortina126, care în final va presupune costuri de dezvoltare care vor depăși 25 de milioane de euro, lucrările de construcție au început în 2021.

De asemenea, EDEN CAPITAL DEVELOPMENT a reușit să finalizeze în 2021 ansamblul rezidențial Delta City, pentru care a început semnarea contractelor de vânzare-cumpărare. Delta City este o investitie preluată de EDEN CAPITAL DEVELOPMENT de la un alt dezvoltator, proiect pe care compania a reușit să îl transforme într-un succes imobiliar.

În ceea ce privește planurile pentru 2022, EDEN CAPITAL DEVELOPMENT își propune finalizarea și livrarea fazei 1 din Cortina North și continuarea lucrăilor la faza a 2-a proiectului, ridicarea structurii și realizarea într-un ritm susținut a construcției Cortina126, precum și începerea unui nou proiect de amploare amplasat în zona Iancu Nicolae din Capitală.

”Într-un context în care piața se confruntă cu dificultăți legate de disponibilitatea forței de muncă, de creșterea prețurilor materialelor de construcții, de stocurile furnizorilor sau de contextul politic european, pentru noi există o serie de oportunități. Ne propunem astfel să diversificăm paleta de concepte pe care le aducem pe piața rezidențială și să începem încă 2-3 șantiere pe terenurile pe care le deținem deja în portofoliu. Dorința noastră este să venim cu proiecte inovatoare, care să ofere facilități suplimentare față de ansamblurile pe care le avem deja în portofoliu”, a adăugat Elena Dumitrache, reprezentantul EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.