Autorizație de construire pentru ansamblul rezidențial HANN Harmony, un proiect de 40 de milioane de euro

Lucrările primei faze de dezvoltare vor începe în 2023

Compania de dezvoltare imobiliară HANN Development, deținută de omul de afaceri de origine turcă Bahri Büyükhanlı, în parteneriat cu Emre Büyükhanlı, a obținut recent autorizația de construire pentru un ansamblu rezidențial amplasat în nordul Capitalei, în Ștefăneștii de Jos. Prima fază de dezvoltare a HANN Harmony, ce va consta exclusiv în vile, urmează a absorbi, potrivit calculelor inițiale, fonduri de aproximativ 12 milioane de euro. Pe de altă parte, valoarea investiției în întregul proiect, programat a se desfășura în trei faze, este estimată la circa 40 de milioane de euro.

Lucrările de construcție la prima etapă a ansamblului vor fi demarate la începutul anului viitor, termenul de predare fiind stabilit pentru a doua jumătate a anului 2024. Aceasta va cuprinde 124 de vile cu arhitectură modernă și elegantă, destinate cumpărătorilor cu venituri medii spre superioare. Locuințele și facilitățile aferente vor ocupa un teren în suprafață de 36.000 de metri pătrați, dintr-un total alocat de 100.000 de metri pătrați, aflat integral în proprietatea dezvoltatorului.

„Una dintre tendințele majore pe care le-am observat pe piața rezidențială autohtonă ca urmare a pandemiei de Covid-19 a fost accentuarea dorinței locuitorilor marilor orașe, în special a celor cu familii și copii, de a locui la curte. Bineînțeles că această dorință exista și înainte, cel puțin la modul teoretic, însă luarea unor decizii concrete de upgrade imobiliar a fost semnificativ impulsionată de timpul îndelungat pe care oamenii au fost nevoiți să-l petreacă în propriile case, din pricina restricțiilor de circulație impuse de autorități. Apetitul crescut pentru vile a reieșit limpede în urma studiilor noastre de piață, de aceea am ales ca în prima fază de construcție să ne adresăm doar acestei categorii de clienți.”

 Andreea Comșa, Managing Director Premier Estate Managament, agent exclusiv de vânzări HANN Harmony

 HANN Harmony va cuprinde patru tipuri de vile înșiruite, structurate pe parter și etaj, cu două sau trei dormitoare. Suprafețele exacte ale unităților locative, ca și cele ale grădinilor aferente, variază de la o unitate la alta, însă sunt cuprinse între 85,5 metri pătrați și aproximativ 145 de metri pătrați. În momentul de față, prețurile de achiziție pornesc de la circa 154.000 de euro (plus TVA). Toate locuințele vor fi predate complet finisate, cu materiale din categoria premium, iar cumpărătorii vor putea alege dintre mai multe variante de finisaje propuse de dezvoltator, personalizându-și, astfel, viitoarea casă.

„Am  hotărât ca prin HANN Harmony să deservim segmentul mediu-superior al pieței rezidențiale din Capitală pentru că știm că, raportat la cererea existentă, oferta de vile de aici este foarte deficitară. În funcție de feedback-ul pe care îl vom primi din piață, vom decide dacă în următoarele două faze ale proiectului vom miza în continuare exclusiv pe dezvoltarea de vile sau vom crea un mix de apartamente moderne, spațioase, și locuințe individuale. În momentul de față, credem că cererea din piață este suficient de puternică pentru a absorbi rapid și fără probleme cea dintâi etapă a proiectului.”

Emre Büyükhanlı, Partner & CEO HANN Development

HANN Development, investitorul și dezvoltatorul ansamblului rezidențial HANN Harmony, este o ramură a grupului de companii Büyükhanlı Construction, de origine turcă, fondat în 1983, chiar de către Bahri Büyükhanlı, care a și îndeplinit funcția de președinte al grupului până în anul 2017. În momentul de față, portofoliul grupului include proprietăți cu o suprafață cumulată de peste 450.000 de metri pătrați construiți (incluzând proiectele aflate în dezvoltare în afara țării de origine).