ISH 2023: pentru un viitor sustenabil

La Frankfurt, între 13 și 17 martie 2023, ISH – cel mai important târg global dedicat sistemelor de ventilație și băilor, va căuta soluțiile care să configureze un viitor sustenabil.

Organizatorii mizează pe prezența a circa 2.000 de companii care să-și prezinte soluțiile pentru surse de energie regenerabilă, utilizare sustenabilă a apei și aer curat la cel mai important eveniment din domeniu. Motto-ul ediției din 2023 face trimitere firească la tema principală a târgului: „Soluții pentru un viitor sustenabil”. Timp de cinci zile, târgul va prezenta inovațiile care contribuie la atingerea obiectivelor legate de protecția climatului și de utilizarea responsabilă și eficientă a resurselor.

„În prezent, ne asteptăm să avem circa 2.000 de expozanți, împărțiți relativ egal pe cele două secțiuni principale ale târgului, ISH Water și ISH Energy. Următoarea ediție a ISH e o oportunitate excelentă pentru ca aceste firme să-și prezinte soluțiile unui public internațional și să profite de networking și de schimb de informații de calitate”, a explicat Stefan Seitz, ISH Brand Management Director.

Baia devine un concept de lifestyle

70% dintre expozanți vin din afara Germaniei, ceea ce subliniază caracterul internațional al evenimentului: sunt reprezentate țări precum Italia, Turcia, Spania, Polonia, Franța, Olanda, Austria, Belgia, Suedia și Elveția. Secțiunea ISH Water se concentrează pe designul modern al băii și pe tehnologii sustenabile de utilizare a apei. În pavilioanele 1, 2, 3, 4, 5 și 6, vizitatorii vor putea vedea produse și soluții inovatoare pentru băi ca parte din conceptul de lifestyle, instalații igienice de apă potabilă, tehnologii pentru instalații și soluții software. ISH Energy – în pavilioanele 8, 9, 10, 11 și 12, prezintă soluții inovatoare de generare de căldură, în special tehnologia sustenabilă a pompelor de căldură, sisteme moderne de distribuție de căldură, automatizări inteligente pentru clădiri și apartamente, tehnologii de răcire și de ventilație – totul sub motto-ul „Aerul este esențial pentru viață”.

Pentru consum redus de energie

Eficientizarea energetică a clădirilor, care sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie, poate juca un rol important în atingerea obiectivelor de sustenabilitate – de aceea, la ISH Energy, în focus sunt energiile regenerabile, diminuarea amprentei de carbon, creșterea eficienței, pompele de căldură și utilizarea hidrogenului. Acest lucru e reflectat de temele principale ale secțiunii – „Soluții pentru tranziția termică și protecția climaterică” și „Eficiență energetică & Sustenabilitate”. Aerul – temă esențială a ISH, e subordonat obiectivelor principale ale industriei – reducerea dioxidului de carbon și a consumului de energie, și îi va fi dedicată tema „Calitatea aerului în spațiile interioare”. În sectiunea ISH Water, tema ‘Resource Water’ se concentrează pe utilizarea sustenabilă a apei potabile și pe securizarea accesului la aceasta. Tema „Baia Sustenabilă” scoate în evidență factorii ecologici din spațiul băii.

Pentru mai multe detalii cu privire la programul ISH 2023, accesați www.ish.messefrankfurt.com/events.

ISH Digital Extension – platforma virtuală care însoțește evenimentul fizic, va fi activă între 13 și 24 martie 2023, și le oferă participanților posibilitatea de a participa virtual la târg. Grație unui algoritm gestionat prin IA, participanții vor putea găsi clienți sau furnizori potențiali și îi vor putea contacta fie la târg, fie pe căi digitale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.messefrankfurt.com

Foto: Messe Frankurt GmbH / Jochen Guenther