Egis numește în conducere reprezentanți de la Italrom, achiziționată la începutul anului

După finalizarea achiziției Italrom de către Egis, compania franceză propune noi figuri în funcții cheie în managementul companiei din România și mizează pe o creștere a proiectelor de infrastructură

La începutul acestui an, Egis a semnat un acord de achiziție a Italrom, o companie cu sediul in România care oferă servicii de inginerie pentru structuri supra și subterane, tuneluri și lucrări geotehnice și care operează în domeniul lucrărilor mari de infrastructură și construcții civile. În urma aprobării vânzării de către Consiliul Concurenței, Egis și-a schimbat structura de conducere, numind manageri ai Italrom în funcții cheie, pentru a sprijini activitățile Egis, cu un accent special în România și Europa.

Lorenzo Sabini, fondator și acționar principal al Italrom, a preluat funcția de director de dezvoltare pentru Europa. El se concentrează în special pe construirea de relații cu constructorii pentru a extinde portofoliul Egis în contractele de proiectare și execuție.

Egis l-a numit, de asemenea, pe Rosario Russo în poziția de manager al departamentului de proiectare infrastructură transporturi în România, unde este responsabil pentru o echipă multidisciplinară și în creștere, de peste 25 de ingineri proiectanți. Rosario va lucra totodată ca expert în tuneluri și geotehnică pentru toate proiectele majore Egis, în colaborare cu alte departamente Egis. Înainte de această numire, Rosario Russo a deținut funcțiile de Partener, Director General Tehnic și Chief Operating Officer (COO) în cadrul departamentului de direcție tehnică al Italrom. Rosario Russo a absolvit Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Federico II din Napoli, Italia. Are o experiență de peste 20 de ani în proiecte de infrastructură în Europa și peste 15 în România. În noua sa poziție, responsabilitățile lui Rosario includ dezvoltarea unui departament puternic de proiectare în cadrul Egis, implementarea de proiecte complexe pe o piață de infrastructură în creștere, extinzând în același timp capacitățile echipei locale și portofoliul de proiecte pe viitoarele piețe de transport.

„Încă de la început, Italrom a fost încântată să devină parte a Egis, unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul ingineriei atât pe piața națională, cât și internațională. În calitate de fost Director General Tehnic și Chief Operating Officer al Italrom, mi-am imaginat o creștere constantă a echipei mele în domeniul infrastructurii mari și al lucrărilor civile. Acum, în calitate de Manager al Departamentului de Proiectare Infrastructură Transporturi, îmi asum un rol major în consolidarea echipei locale de management a Egis în proiectare, asistență tehnică și expertiză de supervizare. Îmi propun să construiesc un departament eficient de inginerie a transporturilor, asumându-mi contracte în mai multe domenii de infrastructură, inclusiv noi domenii în care Egis dorește să crească. Inginerii proiectanți ai Egis și Italrom vor fuziona pentru a crea un birou de proiectare puternic și multidisciplinar, cu un nivel ridicat de experiență și competență. Pe măsură ce câștigăm noi contracte, echipa noastră locală fuzionată va fi extinsă în continuare cu noi recruți. Suntem întotdeauna deschiși la idei noi, competențe noi și o nouă perspectivă”, a declarat Rosario Russo.

Rosario a făcut deja mai multe numiri cheie în echipa locală, printre care: Alexandru Prodan, manager de proiect în inginerie civilă cu o experiență de peste 16 ani în proiecte locale și internaționale; Radu Ilea, coordonator de proiect cu o experiență de peste 30 de ani în cea mai mare parte în infrastructura feroviară, și Viorel Cornei, coordonator proiectare, cu o experiență de peste 20 de ani în proiecte feroviare.

Egis este un jucător internațional activ în sectoarele de consultanță, inginerie în construcții și servicii de mobilitate. Compania operează în 120 de țări și are 16.000 de angajați. În România, Egis este prezentă din 1996 și oferă servicii de inginerie și consultanță pentru proiecte complexe de infrastructură.