IPEC ridică la Alba Iulia cea mai mare fabrică de cești din porțelan din Europa

Compania românească IPEC investește 10 milioane de euro în construcția unei fabrici de cești de porțelan la Alba Iulia. Investiția ar urma să primească și un important ajutor de stat, motiv pentru care ministrul Finanțelor Marcel Boloș a vizitat societatea din Alba Iulia.

IPEC este principalul furnizor de farfurii de porțelan pentru gigantul IKEA.

„Suntem acum în discuții pentru cel mai mare proiect și cea mai mare fabrică europeană, împreună cu IKEA care este de asemenea o investiție strategică pentru susținerea investițiilor pe care le realizează companiile și, fiind vorba despre un asemenea proiect de o asemenea anvergură și un asemenea parteneriat, este de datoria noastră să cunoaștem la fața locului problemele cu care se confruntă investitorii și, mai mult, să avem curajul ca aceste scheme de ajutor de stat, chiar unele personalizate să fie pentru noi un demers normal pentru a susține cu adevărat dezvoltarea economică a României”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, în fața fabricii IPEC.

Dacă proiectul va deveni realitate, fabrica de cești ar urma să fie cea mai modernă din lume.

Cristian Covaciu, cofondatorul IPEC, a precizat că proiectul este în discuții avansate, însă depinde foarte mult de ceea ce va face Guvernul României, în următoarea perioadă, respectiv dacă se va acorda ajutorul de stat promis.

Fabrica va fi în totalitate automatizată, cu tehnologii care vor fi folosite în premieră mondială și ar urma să asigure undeva la 1% din producția mondială de cești din porțelan.

În ceea ce privește angajații, ar putea fi vorba de 100 de persoane care să supravegheze tehnologia și sistemul de producție.