AFI Braşov va avea şi al doilea turn

Inițial proiectat ca o construcție cu două blocuri turn, Centrul Comercial AFI din Brașov a fost edificat într-o primă fază doar cu unul dintre acestea. Cu toate acestea, dezvoltatorul nu a renunțat la planul inițial și are în intenție să realizeze în viitorul apropiat și a doua construcție înaltă, considerată practic o extensie a unuia dintre corpurile de clădire existente, scrie bzb.ro.

Noua construcție proiectată va cuprinde 14 etaje. Mai exact, se va face o extindere a unei clădiri existente (în care funcționează și parcarea subterană), având un subsol, parter și cinci etaje inițiale. După finalizarea lucrărilor de extindere, aceasta va atinge un total de 14 nivele și o înălțime de 67,50 metri. În cadrul acestei noi construcții, se vor amenaja 127 de noi locuri de parcare, împreună cu spații de birouri, acestea fiind disponibile începând de la etajul 7 al clădirii (cota 29,92 m). De asemenea, la etajul 7 vor fi disponibile și parcări. La fiecare dintre etajele 7 – 14, vor fi amenajate birouri destinate unui număr de persoane cuprins între 75 (la etajul 14) și 140 (la etajul 10). Pentru această nouă clădire, investitorul a depus documentația necesară la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, în vederea obținerii acordului de mediu.

De asemenea, investitorii au în plan să extindă complexul prin construirea unui alt corp de clădire, cu subsol, parter, 7 etaje și un etaj tehnic. Pentru această extindere, dezvoltatorul a obținut deja un certificat de urbanism din partea Primăriei Brașov în toamna anului trecut.

AFI Brașov, o investiție în valoare de 148 de milioane de euro, realizată de AFI Properties din Israel, a fost inaugurat în plină pandemie, în octombrie 2020, pe un teren de 45.000 mp, în centrul civic, pe locul fostei uzine Hidromecanica. Proiectul inițial includea un mall și două blocuri de birouri clasa A, renunțându-se ulterior la unul dintre aceste blocuri.