O sală de sport unică în România va fi construită la Craiova

Consiliul Judeţean Dolj a lansat procedura de achiziţie publică pentru realizarea celei mai ample investiţii a instituţiei în domeniul sportiv – construirea Centrului „Stadionul Tineretului” din Craiova, valoarea estimată a contractului de lucrări ridicându-se la aproape 54 de milioane de euro, inclusiv TVA.

Noul complex va constitui un obiectiv unic în România, prin prisma faptului că va include un velodrom interior, amenajat în conformitate cu standardele competiționale ale Uniunii Internaționale de Ciclism.

̆ ̗ ̗ ̆ ̗ ̂, .

Publicarea în sistemul electronic de achiziții publice a licitației pentru construirea primului velodrom indoor din țară, cu suprafețe de joc pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an, în Craiova.

Sala a fost proiectată cu o capacitate de peste 8000 de persoane și va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și spațiu pentru concerte și alte manifestări artistice. Complexul va avea vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru Sportivi, magazine și locuri de parcare.

Execuția lucrărilor se va realiza în termen de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere”, a declarat Cosmin Vasile, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj.

Contractul are o valoare estimată de 225.205.044,92 lei, fără TVA, ofertele putând fi depuse până la data de 6 februarie 2024. Noul complex, o construcţie cu subsol, parter şi 3 etaje, va avea o suprafaţă totală de peste 34.000 de metri pătraţi şi va asigura condiţiile necesare pentru organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale de atletism, ciclism, dar şi volei, baschet, handbal sau tenis de câmp.