Când ar putea începe construcția drumului expres dintre A1 și Aeroportul “Traian Vuia”

Documentația și obținerea finanțării pentru conexiunea rutieră dintre autostrada A1 și Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara vor dura cel puțin un an, scrie Radio Timișoara.

Estimarea a fost făcută de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, potrivit căruia doar după parcurgerea acestor etape se poate trece la proiectarea și execuția drumului.

Trebuie să facem studii de fezabilitate și să depunem cererea de finanțare pe Programul Operațional de Transport pe noul exercițiu financiar european. După ce se parcurg aceste etape birocratice și de obținere a finanțării, se trece la proiectarea efectivă a lucrării și la licitația pentru execuție. Eu estimez că până în acel moment o să mai dureze până la un an de zile și după aceea o să intrăm în faza de proiectare și execuția efectivă a acestui nou drum expres”, spune Alin Nica.

Viitoarea șosea este prevăzută cu cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 kilometri. Lucrarea urmează să fie realizată de Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.