Certion Property Developers ridică un complex de vacanță la Poiana Brașov

Compania Certion Property Developers, prin firma Doua Ha Project, a obținut autorizația de construire pentru un complex de vacanță de lux în Poiana Brașov.

Amplasat strategic într-o pitorească poieniță de pe strada Poiana Doamnei, față în față cu venerabilul Hotel Caraiman, acest complex redefinitor de standarde promite să ofere o experiență unică în materie de ospitalitate și relaxare. Autorizația obținută detaliază o suprafață construită de 1.689,61 mp și o suprafață desfășurată de 10.464,97 mp, încadrându-se în peisajul natural, cu generoase spații verzi însumând 11.579 mp, ce reprezintă o pondere de ocupare a terenului de 20,30%. Cu 50 de locuri de parcare și o înălțime la coamă de 15 metri, respectând toate specificațiile din documentele oficiale, complexul se anunță a fi o adiție elegantă la panorama Poianei Brașov.

Conform documentației Planului Urbanistic Zonal (PUD) avizate în iunie anul precedent de către Comisia de Urbanism a Primăriei Brașov, clădirea va fi concepută în stil pavilionar, găzduind un restaurant cu o capacitate de 200 de locuri, o sală de conferințe, precum și un centru SPA și o piscină interioară pentru a răsfăța oaspeții cu cele mai exclusiviste servicii. Cu un total de 206 unități de cazare dispuse în 5 corpuri de clădire ce se vor întinde pe subsol, demisol, parter, două etaje și mansardă, complexul își propune să ofere o varietate de experiențe de cazare pentru toate gusturile și preferințele.

Sub numele de Jakob Sonne Resort, acest proiect impresionant poartă amprenta arhitecturală a celebrului arhitect austriac Franz Janz, de la firma Hoffman Janz Architects. Prin intermediul acestui proiect, dezvoltatorul Certion Property Developers își consolidează poziția în industria imobiliară, având în derulare și alte proiecte de amploare, inclusiv pe litoralul românesc în stațiunile Neptun și Olimp.

„Jakob Sonne Resort este mixul perfect dintre concept și un amplasament premium. Este cel mai recent proiect architectural din România sub semnătura renumitului architect austriac Franz Janz. Hoffman Janz Architects a reușit să surprindă cu adevărat viziunea noastră despre ceea ce înseamnă Jakob Sonne. Proporțiile atent echilibrate ale clădirilor, armonia cu spațiul înconjurător în care Jakob Sonne devine în mod natural parte din peisaj prin discreția rafinată”, este descris proiectul pe site-ul dezvoltatorului.