Universitatea Transilvania din Braşov vrea să construiască un hotel în plin Centru Civic

Universitatea Transilvania din Braşov analizează posibilitatea construirii unui „cămin-hotel” în plin Centru Civic al oraşului, conform www.bzb.ro.

„Deocamdată am solicitat un certificat de urbanism pentru a vedea în ce situaţie ne aflăm, ce putem construi – cu două etaje, cu trei… Va fi un cămin-hotel în care îi vom caza pe doctoranzi şi unde vor locui invitaţii noştri, pentru că avem studenţi străini, profesori care sunt invitaţi la evenimentele noastre şi acestora trebuie să le asigurăm cazarea. Va fi amplasat în zona Aulei Universităţii, pe o parte din parcare”, a declarat Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania Braşov.

Este singurul loc unde Universitatea poate construi pentru că în altă parte nu mai deţine terenuri, a spus Abrudan.
Universitatea Transilvania deţine aproximativ 4.300 de locuri de cazare în cămine, asigurând 80 – 85% din solicitările de cazare venite de la studenţi. „Probabil că ar fi fost mai multe cereri, dar le-am restricţionat pentru că nu pot face astfel de cereri decât studenţii care au avut cel mult două restanţe”, a explicat rectorul Universităţii Transilvania, adăugând că anul acesta numărul studenţilor a crescut la Braşov. „Avem 19.200 de studenţi, mai mulţi decât anul trecut”.