Divizia imobiliară a Alpha Bank va termina de construit două blocuri din Bucureşti

Divizia imobiliară a Alpha Bank, proaspăt înfiinţată, reia lucrările la două blocuri de apar­ta­mente din Capitală, Blue Tower din Colentina şi Green Vista din Pipera, şi fina­lizează un parc logistic din apro­pierea Bucureştiului. Proiectele au fost cumpărate de gru­pul cu capital grecesc după ce com­pa­niile care le-au iniţiat au intrat în in­ca­pacitate de plată şi apoi în faliment, scrie Ziarul Financiar.

Instituţia bancară doreşte, prin înfiinţarea Alpha Real Estate Services, să recupereze o parte din banii investiţi în anii de boom în astfel de proiecte, însă de atunci preţul apartamentelor a scăzut cu 40-50%.

Conform lui Iulian Călin, director general al Alpha Real Estate Services, aceste acţiuni se încadrează în strategia grupului Alpha Bank de a ad­ministra activ proprietăţile sale din Ro­mânia, inclusiv cazurile anterioare de NPL / restructurare. Ele confirmă angajamentul grupului faţă de Ro­mâ­nia. „Noi alegem să investim în pro­iec­tele în care credem şi pe care le-am ac­cep­tat sau preluat în contul credi­tului“, a declarat Călin, citat de ZF.

Decizia Alpha Bank de a relua lu­crările la cele două blocuri vine în contextul în care în ultimul an s-a sim­ţit o dezgheţare a pieţei.