Reamenajarea Iulius Mall Timişoara a costat 3,5 milioane de euro

Compania Iulius Management Center, controlată de Iulian Dascălu, a investit, anul trecut, peste 3,5 milioane de euro în reamenajarea anumitor zone din Iulius Mall Timişoara, se arată într-un comunicat de presă.

Procesul de reamenajare a presupus implementarea unui nou design interior, finisarea culoarelor şi optimizarea sistemului de iluminat. Designerii italieni care au gândit noul ambient interior al Iulius Mall Timișoara s-au axat pe materiale moderne și pe culori elegante, creând o atmosferă rafinată și reconfortantă.

Sistemul de iluminat eco-friendly implementat, cu LED dimabil, permite reglarea intensității luminii și optimizarea consumului. O bandă cu tehnologie LED de 4.000 m și alte peste 2.500 de corpuri LED contribuie la creșterea gradului de iluminare interioară cu până la 50%, în funcție de zonă. În plus, 14 candelabre, compuse din sfere de mari dimensiuni, au fost amplasate în zona Atriumului și a Centrului Info.

Pentru culoare s-au folosit 4.000 de mp de marmură și granit, într-o combinație de modele și culori, care imprimă eleganță, precum alb, maro și roșu pestriț. Stâlpii interiori de susținere au fost îmbrăcați în lemn de stejar masiv și tapet cu imprimeuri în nuanțe subtile de auriu. Pentru tavane și pereți au fost alese vopsele decorative speciale, din aceeași gamă coloristică definitorie pentru noul look al Iulius Mall Timișoara.

Inaugurat în anul 2005 şi extins în 2009, Iulius Mall Timişoara este cel mai mare mall din afara Bucureştiului, cu o suprafaţă total închiriabilă de peste 69.500 mp şi peste 330 de magazine, restaurante şi cafenele. Traficul inregistrat în 2015 a fost de peste 15,7 milioane de vizitatori, în creştere faţă de anul precedent.