Se construieşte un nou depozit logistic în vestul Bucureştiului, lângă A1

P3, proprietarul celui mai mare parc logistic din România, P3 Bucharest, se pregătește să construiască al treilea spațiu logistic nou în P3 Bucharest. Clădirea va avea în total 42.800 mp și va fi dezvoltată ca urmare a cererilor actualilor clienți de extindere a afacerile în București, a anunţat compania într-o conferinţă de presă.

De la achiziția parcului, la începutul anului 2015, P3 a demarat lucrările la alte două depozite ce însumează 47.100 mp, ca parte a unui parteneriat care prevede stabilirea unui hub logistic pentru Carrefour.

Revenind la noul spațiu logistic, acesta va cuprinde un depozit de 41.800 mp și un spațiu de birouri cu o suprafață de 1.000 mp la mezanin şi va fi gata în vară.
Clădirea va avea o înălțime de 11,5 metri, mai mare decât majoritatea spațiilor industriale din București.

„Piața din București dispune, la momentul actual, de foarte puține spații mari libere, iar în zona logistică principală din jurul Capitalei rata de neocupare este încă și mai scăzută”, a declarat Blake Horsley, de curând Country Head P3 România.

Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România, care cuprinde deja opt depozite, la circa 305.000 mp.
Poziționat la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodată, de teren care permite dezvoltarea a 51.980 mp de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 mp și până la 40.000 mp..

În prezent, P3 construiește 209.000 mp de spații logistice în Europa, multe alte proiecte urmând a fi dezvoltate anul acesta. În ultimul an, P3 și-a mărit semnificativ portofoliul din Europa, ajungând la un total de 3 milioane mp de spații în nouă țări. În această perioadă, compania aproape și-a triplat numărul de depozite deținute (de la 59 în 2014 la 145), precum și numărul de clienți (de la 98 la 300). Numărul angajaților a crescut de la 40 la peste 100.

Clădirile respectă criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și asigură costuri operaționale reduse, prin implementarea unor soluții tehnologice sustenabile, cum ar fi iluminatul cu LED, placare eficientă energetic, management-ul alimentării cu apă și un sistem complet de management al clădirilor.

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane mp de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane mp.

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015.

În această primăvară, compania va avea circa 90.000 mp în construcție în P3 Bucharest. Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România la circa 305.000 mp.