Transalpina Ski Resort va avea nouă hoteluri noi în 2016

La baza pârtiilor domeniului schiabil Transalpina Ski Resort se vor construi nouă complexe hoteliere, pensiuni şi moteluri, a anunţat primarul localităţii Voineasa, Gheorghe Stanciu.

„9 investitori au depus actele, vorbim de un mare lanț hotelier, alte mici moteluri și pensiuni, numai acum la începutul anului. Acestea vor fi ridicate la baza pârtiei majoritatea lor. Anul 2016 este boom-ul investițional. Nu pot spune acum dacă faptul că la finele anului 2015 Guvernul a achitat majoritatea arieratelor acestui domeniu schiabil a fost un stimulent că aici este viitor, dar se prea poate să fie una din cauze. În rest, cauzele sunt peste tot împrejur, natură, munte, lac, pârtie. Austria noastră”, a spus edilul din Voineasa, într-un interviu Agerpres.
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiții guvernamentale de 35 de milioane de euro. La sfârșitul anului trecut, Guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localității Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat — parcarea supraetajată de 400 de locuri și accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

Domeniul se află în stațiunea Voineasa, în zona Obârșia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

Cea mai nouă stațiune montană este prevăzută cu trei pârtii de schi, pârtii de snowboard, pârtii de sanie, teleschiuri, telegondole care urcă de la cota lacului Vidra (1.200) la cota 2000.
În urmă cu trei ani, în zona pârtiei funcționau două cabane cu un număr de 25 de locuri, la 5 km distanță de microstațiunea Obârșia Lotrului. Lucrurile însă s-au schimbat, deja în zonă există nu mai puțin de 300 de locuri de cazare, iar potrivit autorităților locale, anul 2016 va fi un boom investițional.