Vânzarea terenului către Dedeman, lângă Electromagnetica, votată de proprietarii de la Industria Iutei

La puţin timp după ce revista Constructiv scria în exclusivitate încă din 15 decembrie că Industria Iutei se pregăteşte să propună la vot vânzarea unui teren de peste 2,5 hectare din Bucureşti celor de la Dedeman, în AGEA din 26 ianuarie 2016 a fabricii de textile s-a votat vânzarea iar fabrica ar putea să se mute la un cămin de nefamilişti din Ferentari, indică un document al companiei, consultat de revista Constructiv.

Mai precis, acţionarii de la Industria Iutei au votat vânzarea terenului de peste 2,5 hectare din strada Veseliei nr. 10 (foto) cu 230 de euro/mp plus TVA, adică în jur de 6 milioane de euro.
Mai mult decât atât, acţionarii fabricii de textile au hotărât deja să împuternicească persoane din cadrul companiei pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

S-a aprobat, de asemenea, şi ca un procentaj de 10% din banii încasaţi din vânzarea terenului să fie utilizaţi pentru relocarea activităţii. În acest sens, se va discuta într-o altă AGEA ca relocarea sediului să se facă la căminul de nefamilişti ai fabricii de textile din strada Intrarea Ferentari.

În cazul în care Dedeman deschide pe strada Veseliei, acesta ar putea fi al cincilea magazin din Capitală al fraţilor Pavăl. Asta dacă nu cumva vor deschide altul mai înainte. Omul de afaceri Dragoș Pavăl declara de curând că ţinteşte să aibă şapte magazine în Bucureşti.

Preţul de 230 euro/mp de mai sus nu ar trebui să acopere şi costurile cu demolarea şi autorizarea delolării şi ar trebui să le suporte Dedeman, mai propuneau anul trecut cei de la Industria Iutei.