Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol încep din acest an

Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol vor începe în acest an iar în următoarele luni, va începe demolarea vechii construcţii, scrie B365. Investiţia va cuprinde pe lângă patinoar şi un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zona de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea şi un restaurant panoramic cu terasă.

„Procedura de obţinere a autorizaţiei de demolare a vechiului patinoar este aproape finalizată. Când va fi emisă, vom demara lucrările de demolare, iar până la sfârşitul acestui an vor începe şi lucrările de construcţie la noul patinoar”, a declarat pentru B365.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alex Ichim.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, „proiectantul a elaborat proiectul tehnic care necesită completări şi este în curs de realizare documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire a noului patinoar”.

Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol ar fi trebuit începute încă de anul trecut. În bugetul pe 2015, fuseseră alocaţi pentru acest proiect 8,4 milioane lei. O nouă sumă va fi alocată pentru patinoar în bugetul pe 2016.

Pe 17 iunie 2015, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor de construcţie firmelor Astaldi Spa şi UTI Grup. Municipalitatea atribuise contractul celor două firme încă din luna septembrie 2014, însă rezultatul licitaţiei a fost contestat de două ori, conflictul fiind soluţionat abia după 9 luni.

Noua construcţie va cuprinde două corpuri de clădire „independente structural, dar tratate unitar prin anvelopantă comună”. Corpul principal va cuprinde patinoarul sportiv şi de agrement de dimensiuni olimpice, dotat cu vestiare şi toate funcţiunile necesare desfăşurării competiţiilor sportive, gradene pentru spectatori, loje VIP, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, scrie B365.ro.

Al doilea corp va adăposti centrul sportiv şi de agrement ce va cuprinde un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zonă de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea şi un restaurant panoramic cu terasă.

Studiul de fezabilitate prevede şi ample lucrări de amenajări exterioare care includ o piaţă publică, o promenadă pe marginea lacului, un perete de escaladă şi o parcare.
Acoperişul patinoarului va fi acoperit cu iarbă, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Tot pe acoperiş va fi amenajat un spaţiu pentru skating.
Construcţia va avea o suprafaţă totală de 22.600 metri pătraţi şi va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilităţi) şi peste 120 de locuri de parcare.
Lucrările de proiectare şi execuţie, ce vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA – Astaldi Spa, costă 123 milioane lei cu TVA (27, 8 milioane euro).