Renovarea stadionului Rapid va începe în 2017

Vechiul stadion Rapid din cartierul Giuleşti va fi modernizat şi va deveni o arenă de 4 stele. Conform DigiSport, deja au fost depuse toate actele la Compania Națională de Investiții.

Viitoarea arenă va avea 17.500 de locuri, iar lucrările urmând să dureze doi ani. Acest proiect face parte din investiția Guvernului în perspectiva organizării meciurilor de la Euro 2020. În acest proiect se mai află stadionul Dinamo, stadionul din Ghencea și stadionul Arcul de Triumf, unde se joacă rugby.

Sursa citată susține că printre cele mai importante modificări se numără demolarea actualei peluze dinspre teatrul Giulești și reconstruirea sa după modelul celei din partea opusă. Totodată, se vor completa rândurile cu scaune în zonele goale de la tribuna 2 și se vor mai construi mai multe guri de acces. Vor fi amenajate și două parcări care în total vor avea 640 de locuri. Una se va regăsi în zona Operei Comice pentru copii şi va avea o capacitate de 160 e locuri, iar cealaltă, cu 480 de locuri, pe trei etaje, cu două căi de acces, alee pietonală și pasarelă în zona terenurilor de zgură. Arena va fi ultramodernă, conform DigiSport.

Vor fi păstrate însă sălile de pregătire în care activează celelalte secții şi cele două culoare de atletism din jurul gazonului. „Baza noastră sportivă va fi refăcută în totalitate! Anul acesta vom începe la lucrările de înot, dar și stadionul a fost acceptat în programul de reabilitare. Stadionul va corespunde normelor UEFA, se vor putea juca meciuri de Campionat Europen, se mențin sălile de sport de sub din tribune, ele vor fi dotate modern. Până în anul 2020 sperăm că vom avea o bază nouă. Cred că anul acesta vom termina cu actele, iar la anul se pot începe lucrările la stadion. Construcția va dura, probabil, 2 ani. Se va dărâma doar peluza de la Teatrul Giulești și restul se va consolida și moderniza”, a declarat Vali Ionescu Caciureac, administratorul bazei, pentru DigiSport.

Lucrările de construcție la actualul stadion au început în 1936 sub conducerea arhitectului Gheorghe Dumitrescu și sub patronajul Asociației culturale și sportive C.F.R. Doi ani mai târziu este încheiată construcția, dând echipei Rapid o copie mai mică a „Potcoavei” din Londra a echipei Arsenal.Oficial, stadionul a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, cu ocazia Ceferiadei organizate pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la punerea în circulație a primului tren din România.