Belgienii de la WDP ridică la Sibiu o hală logistică pentru Siemens

Dezvoltatorul belgian de spaţii industriale Warehouses DePauw (WDP) construieşte lângă aeroportul din Sibiu o hală logistică de 8.000 de metri pătraţi pentru Siemens. Clădire va fi finalizată în trimestrul al doilea al anului viitor. Bugetul proiectului este de apro-ximativ 5 milioane de euro, scrie www.oradesibiu.ro.

Tot la Sibiu, WDP dezvoltă pentru DPD o hală cu spaţii de birouri, respectiv cu o suprafaţă de aproximativ 4.500 metri pătraţi. Finalizarea este prevăzută pentru al doilea trimestru din 2016, în urma unei investiţii de circa 3 milioane de euro. Sibiul are şanse mari să fie următorul oraş în care compania P3 va construi un spaţiu logistic de mari dimensiuni. „Ne gândim la spaţii şi în afara Bucureştiului, cum ar fi Sibiu, Arad, Timi-şoara, nu am achiziţionat încă nimic, dar ne interesează”, a declarat Blake Horsley, noul country head P3 pentru România.

Conform Economica.net, WDP are în construcţie patru proiecte cu o valoare investiţională de 25 de milioane de euro şi o suprafaţă totală de peste 40.000 de mp. Compania a finalizat în cel de-al treilea trimestru al acestui an două unităţi, la Braşov şi Ploieşti, se arată în cel mai recent raport financiar al companiei.

Proiectul de la Braşov are o suprafaţă de 5.000 de mp la Braşov, acolo unde compania Inter Cars şi-a dublat prezenţa şi a semnat cu WDP pentru o perioadă de zece ani. Unitatea de la Ploieşti are o suprafaţă de 12.000 de mp şi a fost predată companiei Federeal-Modul, producător şi furnizor pentru industria auto. Federal-Mogul a semnat un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani. Investiţia în unitatea de la Braşov se ridică la două milioane de euro, în timp ce pentru unitatea de la Ploieşti investiţia a fost de şapte milioane de euro.