Investiție de 90 milioane de lei într-un stadion nou la Slatina

Consiliul Local Slatina a aprobat proiectul prin care şi-au dat acordul pentru predarea către Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA a Stadionului „1 Mai”, în vederea reconstruirii, scrie Digi24.  Arena va avea 10.000 de locuri iar investiția se va ridica la 90 milioane de lei.

Conform gazetanoua.ro, amplasamentul – teren în suprafaţă de 31.684 metri pătraţi – se va preda liber de sarcini pe bază de protocol, în vederea şi pe perioada realizării de către CNI SA a obiectivului de investiţii: „Construire şi dotare Complex Sportiv – Stadion Municipal «1 Mai», municipiul Slatina, bulevardul Sfântul Constatin Brâncoveanu, nr. 1”.

Totodată, după obţinerea Ordinului de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, primăria Slatina se obligă să demoleze construcţiile aflate pe ampalsament.

Municipalitatea slătineană va suporta şi cheltuielile privind demolarea construcţiei existente şi pentru racordarea noii arene la reţelele de utilităţi.

„Încheierea protocolului de predare a amplasamentului se va face după demolarea construcţiilor existente pe teren, între reprezentanţii Consiliului Local – Direcţia Administrarea Patrimoniului şi CNI SA. Se aprobă finanţarea din bugetul local al municipiului Slatina a cheltuielilor neeligibile: demolare construcţii stadion şi racordurile la utilităţi (electrică, apă,canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat)”, se mai arată în proiectul aprobat miercuri, 13 martie.

Consiliul Local Slatina se obligă ca, după construirea noului stadion, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.