AFI Europe România a cumpărat un teren în centrul Brașovului unde vrea să ridice un mall

AFI Europe România a finalizat achiziţia terenului de 40.000 mp din centrul oraşului Braşov, unde urmează să dezvolte un proiect cu destinație mixtă, care include centrul comercial AFI Palace Braşov şi proiectul de birouri clasa A AFI Park Braşov. Compania se află deja în discuţii avansate cu mai multe lanţuri de retail pentru a fi hipermarketul ancoră al mall-ul plănuit să fie livrat în trimestrul 4 din 2017.

„AFI Palace Braşov este unul dintre cele mai importante proiecte ale AFI Europe din România. Am finalizat achiziţia terenului şi, în prezent, purtăm negocieri pentru spațiul dedicat hipermarketului cu principalele lanţuri din România. Ne așteptăm să putem anunţa noul nostru partener în următoarele săptămâni”, a spus David Hay, CEO AFI Europe România. „Acum ne concentrăm pe stabilirea mixului perfect de shopping si fun, pentru a oferi o experienţă completă atât braşovenilor cât şi turiştilor care vizitează oraşul. Interesul mare al retailerilor pentru acest proiect ne face încrezători că va fi unul dintre cele mai interesante centre comerciale din regiune şi mall-ul lider din oraş”, a adăugat David Hay.

Centrul comercial de 45.000 mp, care va fi dezvoltat în centrul de business al Braşovului (Centru Civic), va fi dispus pe două niveluri, punând accent pe shopping si modalitatile de petrecere a timpului liber şi distracţie. O caractereristică unică o reprezintă terasa de mari dimensiuni cu vedere către Munții Carpați, de care vizitatorii se vor putea bucura și care va găzdui diverse evenimente și activități pentru familii și turiști. Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obținerea certificării pentru construcții „verzi” LEED Gold.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare şi de success mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de peste 82.000 mp şi oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple opţiuni pentru petrecerea timpului liber şi peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafață închirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou şi mai avansat parc de business de clasa A din Bucureşti, care a atins un grad de ocupare de 98%. Parcul oferă 70.000 mp de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Primele trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 38.000 mp sunt închiriate în proporție de 97%.

În februarie 2016, AFI Europe România a finalizat construcția AFI Park 4&5, care oferă proiectului o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 mp. AFI Park 4&5 a atins un grad de ocupare de 60%, înainte de finalizare, prin pre-închirierea a 18.000 metri pătraţi de către Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation și un jucător din IT&C nou intrat pe piaţa din România.

AFI Europe România plănuiește în prezent dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri de 11.000 de mp în centrul orașului Brașov.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad şi pe terenul de 148.000 mp din Bucureştii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI TECH PARK București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, cu multe spaţii verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o piaţetă centrală şi grădini. AFI TECH PARK va răspunde nevoilor de extindere ale companiilor IT&C din România, oferindu-le un spațiu potrivit din punct de vedere al specificațiilor tehnice și al posibilităților de creștere. Faptul că centrul de birouri este situat în centrul orașului București și nu la periferie, oferă proiectului avantajul unic de a fi căutat de companiile multinaționale din România.