Patru motive pentru  care piatra naturală este folosită în ansamblurile rezidenţiale

Piatra naturală este folosită din ce în ce mai mult pentru amenajarea spaţiilor din ansambluri rezidenţiale, datorită faptului că este un material extrem de durabil (bine întreţinut, va rezista zeci de ani) şi versatil. Una din cele mai importante tendinţe în design-ul interior este focusul pe natural – material şi texturi relaxante, care ajută la crearea unor spaţii elegante şi distincte.

Gama variata de culori, finisaje şi dimensiuni ale plăcilor de piatră naturală recomandă acest tip de material pentru orice tip de proiect – fie el comercial sau rezidenţial. Ardezia, marmura, travertinul şi granitul sunt doar câteva din tipurile de piatră naturală recomandate de arhitecţi şi designeri de interior pentru spaţii expresive. Iată care sunt motivele pentru care piatra naturală este potrivită în amenajarea unui ansamblu rezidenţial:

Rezistenţa

pardoseala-travertin-ansamblu-rezidential

 

 

 

 

 

 

Placare cu travertin într-un complex rezidenţial

În cazul unui ansamblu rezidenţial, rezistenţa este primul criteriu care recomandă piatra naturală. Marmura şi travertinul sunt variante care vor rezista zeci de ani într-o amenajare, astfel încât decizia asupra pietrei naturale nu va aduce costuri de înlocuire a materialului, cum se întâmplă în cazul altor tipuri de plăci.

 

Adaptabilitatea

travertin-pardoseala-ansamblu-rezistential

 

 

 

 

 

 

Pardoseală din piatră naturală, într-un complex rezidenţial

Atunci când te gndeşti să alegi piatra naturală pentru un ansamblu rezidenţial, vei merge la sigur – piatra naturală are marea calitate de a fi extreme de uşor de integrat în concepte diferite de amenajare.

Aspectul impecabil

Indiferent de tipul de piatră ales, aspectul poate fi păstrat impecabil foarte mult timp. Primul pas pentru a proteja placa este impermeabilizarea, un proces care va sigila porii plăcii, astfel încât orice pată nu o va afecta în profunzime. Întreţinerea se face prin folosirea unui detergent special creat pentru piatră naturală (la acelaşi preţ ca detergenţii obişnuiţi). În plus, o dată la câţiva ani, atunci cand suprafaţa pietrei se mătuieşte în mod natural, plăcile pot fi polişate – astfel încât aspectul revine la strălucirea iniţială, variantă inexistentă în cazul altor tipuri de plăci.

placare-travertin-integrala-pardoseala-coloane-complex-rezidential

 

 

 

 

 

Cadru de ansamblu – placare cu travertin într-un complex rezidenţial din Bucureşti

 

Rezistenţa la trafic intens

În cazul unui ansamblu rezidenţial, atunci când este vorba de placarea unui hol sau al unui spaţiu care va fi supus unui trafic intens, plăcile de piatră naturală alese trebuie să aibă grosimea de 3 centimetri. Acest lucru va asigura rezistenţa plăcii, chiar şi atunci când zona respectivă este supusă unui trafic intens.

În România, unul din cei mai mari importatori şi distribuitori de piatră naturală pentru acest tip de proiect este RockStar Construct, sub care operează brandul PiatraOnline.ro – primul magazin online dedicate exclusiv pietrei naturale pentru construcţii şi amenajări. Piatra poate fi achiziţionată online sau printr-o vizită în showroom-ul PiatraOnline, aflat în Bucureşti, pe Aleea Teişani nr. 137A.

 


P