Cât costă reabilitarea tronsonului de autostradă Drajna-Lehliu

CNADNR va plăti 45,5 milioane de lei pentru reabilitarea tronsonului Drajna-Lehliu de pe Autostrada A2, cu o lungime de 40 de km, urmând să fie organizată o licitaţie publică pentru proiectare şi execuţie, a anunţat Compania de Drumuri. Lucrarea va consta în frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm şi realizarea straturilor de legătură şi a celui de uzură.

Tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat în folosinţă în anul 2007, durata de viaţă a lucrărilor existente fiind de 6 ani. Pentru celelalte tronsoane, calea I Bucureşti – Constanţa, şi calea II Constanţa – Bucureşti sunt prevăzute lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente, conform Programului de punere în ordine a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

„Reabilitarea acestui tronson este foarte necesară. Având în vedere că procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale până la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanța astfel încât aceasta să înceapă procedura de licitare a proiectului cât mai curând. Cu scuzele de rigoare, cerem înțelegere din partea participanților la trafic, însă drumul necesită o intervenție cât mai rapidă. Ne așteptăm, conform estimărilor noastre, ca traficul în perioada estivală să nu fie afectat, dar în momentul în care vom fi gata să lucrăm, împreună cu Poliția Rutieră vom încerca să găsim soluția cea mai bună astfel încât traficul rutier să fie cât mai puțin afectat”, a declarat directorul general CNADNR, Cătălin Homor.