Cum arată lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului. Filmare cu drona

Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului au fost încheiate în proporţie de 50% iar constructorul susţine că până la vară construcţia va fi finalizată. O filmare cu drona a şantierului, postată pe youtube, arată însă că mai e mult de lucru până când pasajul va fi gata.

Construcţia trebuia realizată până la finele anului trecut, dar modul în care s-a lucrat a fost unul extrem de lent. Din această cauză, Primăria Capitalei a pierdut o finanţare europeană de peste 85 de milioane de lei, care reprezentau aproape 60% din costurile proiectului. Iar acum, cele 130 de milioane de lei vor fi achitate integral din banii bucureştenilor.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Pe direcţia strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Şos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

Lucrările de construcţie sunt executate de firma Euro Construct Trading 98 SRL. Contractul a fost atribuit pe 8 mai 2014 şi are o valoare de 109 milioane lei (aprox. 24 milioane euro).