Lidl îşi ridică un sediu nou în Băneasa în parteneriat cu Skanska

Nmeţii de la Lidl îşi vor construi un sediu nou în zona Băneasa pe locul fostei fabrici de pâine. Dezvoltarea acestuia se va realiza în parteneriat cu suedezii de la Skanska. Va fi o construcţie care se va alimenta cu curent produs din surse solare, se va încălzi din surse geotermale şi va avea surse de încărcare pentru maşinile electrice.

Construcţia va avea 15.000 de metri pătraţi capitalei şi va avea o structurată în două corpuri separate, cu 4, respectiv 6 etaje, ambele beneficiind de caracteristici energetice de clasa A. Suprafață clădirii de birouri este de aproximativ 12.500 m2 dedicați clădirii la care se adaugă alţi 2.400 m2 pentru un nou magazin Lidl, conform unui comunicat Lidl.

Lucrările au început din luna ianuarie 2016, având ca termen estimativ de finalizare luna mai a anului 2017. „Este un proiect inovator și complex, prin folosirea unora dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul construcțiilor. Ansamblul de clădiri care acomodează atât sediul nou de birouri, cât și un magazin, este proiectat și certificat pentru a fi cât mai eco-friendly. Pe lângă utilizarea unor materiale de construcții ecologice sau chiar naturale ori reciclate, procesul de execuție în sine este, de asemenea, în conformitate cu normele cele mai ridicate de protecție a mediului. Continuăm astfel demersul nostru spre sustenabilitate, printr-o dezvoltare imobiliară durabilă”, a declarat Ionuț Vasiu, Directorul Departamentului Central Imobiliare Lidl România.

În cadrul procesului de execuție, realizat de Skanska România, vor fi implementate tehnologii ce folosesc refrigerant natural sau instalații de încălzire ce utilizează energia geotermală. Vor fi încorporate panouri fotovoltaice, pentru a putea beneficia de energia solară și, tot în vederea economisirii energiei, va fi utilizat un sistem de iluminat pe bază de LED-uri.

Un element revoluționar pentru clădirile de birouri va fi prezența surselor de încărcare pentru mașinile electrice. „Această colaborare reprezintă o oportunitate semnificativă pentru divizia de construcții Skanska în România. Chiar dacă suntem un jucător tânăr pe piața românească, avem o filosofie de afaceri solidă la nivel global, fiind în același timp atenți la contextul local. Skanska și Lidl împărtășesc aceeași viziune asupra durabilității, sănătății, siguranței și eticii și suntem încrezători că acest proiect va fi unul de referință pentru ambele companii.”, a declarat Richard Burleigh, Președintele Skanska Construction România și Ungaria.