Țepeș, Bilka: Cererea de oțel prevopsit va crește cu 10-15% în următorii cinci ani

Proprietarul producătorului local de acoperișuri metalice Bilka, Horațiu Țepeș, susține că în următorii cinci ani cererea de oțel prevopsit, principala materie folosită de producătorii de țiglă metalică, va crește cu 10-15%.

Conform acestuia, România este una dintre ţările din regiune cu cel mai mare potenţial de dezvoltare în zona consumului de tablă prevopsita, utilizată cu precădere în zona producătorilor de acoperişuri metalice. Cu toate acestea, spune Țepeș, ţară noastră încă se află mult în spatele unor ţări dezvoltate din regiune sau la nivel european în ceea ce priveşte materia primă necesară prelucrării acoperişurilor

“Începând din primăvară anului trecut am simţit un optimism în piaţă şi în mediul de business, dar creşterea valorilor din piaţă nu s-a simţit imediat, chiar dacă există o nevoie mare de renovare a locuinţelor vechi. Numărul proiectelor rezidenţiale a crescut cu 10%, dar, uitându-ne la tot restul Europei de Est, vedem că suntem încă mult în spate”, a declarat Ţepeş, în cadrul conferinței (RE)Construct. El a precizat că în România s-au utilizat anul trecut circa 200.000 de tone de oţel prevopsit, la o pătrime din cât s-a folosit pe piaţă din Polonia şi la o diferenţa şi mai mare faţă de Germania, o piaţă în care s-au utilizat peste 1,2 milioane de tone, www.wall-street.ro.

Conform studiilor interne ale Bilka, piaţă de acoperişuri metalice a înregistrat în 2015 o creştere medie de 10%.