Pasajul de la Piața Sudului va fi gata până la 30 iunie

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, s-a declarat optimist în ceea ce privește finalizarea lucrărilor la Pasajul Piața Sudului până la data de 30 iunie. „Astăzi (19 aprilie, n.r.) a început asfaltarea pe bretelele laterale (de la Piața Sudului — n.r.), astfel încât de săptămâna viitoare sau la începutul lunii viitoare să se devieze circulația și toată lucrarea să se mute pe mijloc, pe unde va fi tunelul. Sunt în grafic. Eu astăzi o să mai trec pe acolo, să văd cum evoluează lucrările și sunt optimist că se vor termina la 30 iunie”, a precizat edilul.

El și-a exprimat speranța că în cel mai scurt timp se va afla cine va realiza auditul financiar pentru proiectul de la Piața Sudului. „Zilele trecute s-a pus în sistemul electronic de achiziții publice acel audit extern. Sper ca, în cel mai scurt timp, să avem câștigătorul, cel care va face acest audit, astfel încât să vedem cine se face vinovat de pierderea fondurilor nerambursabile și crearea acestei presiuni pe bugetul Capitalei”, a spus Sava.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Pe direcţia strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Şos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

Lucrările de construcţie sunt executate de firma Euro Construct Trading 98 SRL. Contractul a fost atribuit pe 8 mai 2014 şi are o valoare de 109 milioane lei (aprox. 24 milioane euro).