Când va fi gata de fapt Pasajul de la Piața Sudului

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a prelungit termenul de finalizare a Pasajului de la Piaţa Sudului până la 31 decembrie 2018, după ce a obţinut în luna iunie aprobarea Ministerului Dezvoltării. Pasajul trebuia terminat inţial până la finalul anului 2015, apoi până pe 30 iunie 2016, iar întrucât lucarerea se desfăşoară pe fonduri europene, din cauza lucrărilor s-au absorbit doar 18 milioane de lei din 83 milioane lei disponibili, scrie Hotnews.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că noul termen estimat de finalizare al lucrării este august 2017, pasajul fiind realizat în prezent în proporţie de 73,23%.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în luna iunie că pasajul va fi terminat până la finalul anului 2016, apoi până în martie 2017.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Pe direcţia strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Şos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

Lucrările de construcţie sunt executate de firma Euro Construct Trading 98 SRL. Contractul a fost atribuit pe 8 mai 2014 şi are o valoare de 109 milioane lei (aprox. 24 milioane euro).