Real Sol va transforma hotelul Dunărea de la Gara de Nord într-un bloc de locuințe

Compania Real Sol va gestiona lucrările de transforma hotelul Dunărea de la Gara de Nord din Bucureși într-un proiect rezidențial boutique cu 40 de apartamente premium. Investiția totală se va ridică până la 3 milioane de euro iar beneficiarul construcției va fi Avi Zamir, un om de afaceri israelian care are afaceri în idustria modei.

Conform Capital, proiectul va fi dezvoltat de firma lui Shimon Galon, unul dintre veteranii pieţei imobiliare din România, cel care a condus timp de 15 ani subsidiara locală a grupului Globe Trade Centre (GTC). Galon a intrat, alături de foşi colegi de la GTC, pe calea antreprenoriatului şi de doi ani conduce firma de consultanţă Real Sol care oferă servicii ce acoperă toate aspectele unei dezvoltări imobiliare, de la asigurarea creditării, la construcţie, marketing şi vânzarea apartamentelor.

Clădirea fostului hotel Dunărea a fost ani la rând acoperită de reclame. A fost grav afectată de cutremurele din 1940 și 1977, fiind în prezent în paragină. Construcția are şapte etaje şi o suprafaţă construită de 2.800 mp. Terenul aferent imobilului are 530 mp.

Construit între anii 1935-1940, hotelul Dunărea avea 70 de camere, iar la parterul clădirii a funcţionat magazinul Sora, renumit în perioada comunistă pentru hainele de calitate. La scurt timp după criza izbucnită în 2008, imobilul a fost scos la vânzare cu un preţ de 2,7 mil. euro, însă nimeni nu l-a cumpărat, scrie Capital.