Vanbet Vaslui investește peste trei milioane de euro în construcția a două fabrici

Compania Vanbet Vaslui, cu activități în creşterea păsărilor şi ierbivorelor, va investi peste 3 milioane de euro, în anul 2016, pentru finalizarea unei fabrici de nutreţuri combinate (FNC), a unei fabrici de procesare a cărnii de pasăre şi în activităţi de pătrundere pe segmentul bio al pieţei, se arată într-un comunicat de presă.

„În construirea FNC investim circa 500.000 de euro şi sperăm să fie gata în 3-4 luni. Unitatea de procesare este proiectată pentru o capacitate de 5 tone de preparate pe zi. Pe segmentul bio investim într-o fermă de găini pentru ouă şi vom avea şi pui cu creştere lentă pentru producţia de carne de pui bio”, a declarat Fănel Bogos, administratorul SC Vanbet.

Pentru anul 2015, Vanbet a anunţat o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro în creştere cu 40%, faţă de 2014. Potrivit administratorului Vanbet, Fănel Bogos, produsele companiei ajung în aproape toată ţara.

Conform publicaţiei topiasi.ro, la sfârşitul lunii trecute, Adunarea Creditorilor de la Avicola a acceptat o ofertă de 3,2 milioane euro, fără TVA, de la firma Vanbet SRL, pentru vânzarea mai multor imobile ale firmei din Târgu Frumos şi comuna Ion Neculce. Este vorba de sediul administrativ, ferme de creştere a păsărilor, fabrica de nutreţuri şi abatorul societăţii. Conform legii, administratorul judiciar a făcut publică oferta, anunţând că până la începutul lunii mai este aşteptată o supraofertă mai mare cu cel puţin 64.000 de euro. În cazul în care această ofertă va lipsi, imobilele vor ajunge la Vanbet, societate a omului de afaceri Fănel Bogos. Anterior, la Avicola, firmă aflată în faliment, a fost înregistrată o ofertă de 3 milioane de euro de la Rom Trading Company Iaşi, respinsă însă de Adunarea Creditorilor.