Afacerile Xella au crescut cu 23,2 milioane de lei în ultimii patru ani

Afacerile Xella Ro au crescut cu un total de 23,2 milioane de lei (peste 5 milioane euro) în ultimii patru ani, compania vânzând în acest interval aproximativ un milion de paleți de blocuri de zidărie YTONG, se arată într-un comunicat al companiei.

Gradul de izolare termică al clădirilor noi din România este și de două ori mai bun comparativ cu imobilele vechi, potrivit estimărilor YTONG, companie care produce material de zidărie termoizolantă, proprietarul filialei Xella Ro. România este una dintre țările în care ponderea de produse premium în piața de zidărie este în creștere,românii fiind interesați să beneficieze de locuințe realizate cu produse naturale și care să asigure costuri minime de întreținere, susțin reprezentanții companiei.

În 2010 Xella Ro a inaugurat în România cea mai mare fabrică YTONG din regiune în urma unei investiții de circa 32 milioane euro. YTONG este primul produs de zidărie din România certificat pentru construcția de Locuințe Verzi, certificarea fiind oferită de Romania Green Building Council.

Aproximativ 50% din vânzările Xella Ro din 2015 au fost generate de segmentul rezidențial care a avut o evoluție accelerată. Ponderea proiectelor rezidențiale care se adresează segmentului de clienți cu venituri medii și superioare a crescut substanțial în 2015. Pe segmentul office și retail Xella Ro a livrat către principalele proiecte dezvoltate și livrate anul trecut, printre referințe numărându-se clădirile de birouri AFI sau clădirea Mega Mall din București.

„Investim de de peste opt decenii în cercetare și în creșterea calității produselor pe care le oferim în piață. Ne bucură să vedem că eforturile noastre sunt răsplătitie prin încrederea și interesul românilor pentru produse care asigură un nivel superior de eficiență energetică și condiții de locuire îmbunătățite”, spune Marius Dragne, CEO Xella Ro.

„În utimii ani ne-am propus o consolidare a poziției pe piață și mă bucur că, împreună cu o echipă entuziastă și profesionistă, am reușit să obținem creșteri constante peste media pieței oferind cosumatorilor finali acces la o calitate superioară a zidăriei care contribuie masiv la reducerea costurilor de administrare”, adaugă Marius Dragne. Anul 2015 a fost pentru piața de construcții cel mai bun an din 2009 până acum. Xella Ro a înregistrat în 2015 un plus de 12% al afacerilor din România, ceea ce a condus la o creștere a cotei de piață. Valoarea totală a pieței de BCA din România este de circa 100 milioane euro. „Ne propunem ca și în 2016, evoluția pozitivă să continue, susținută de încrederea pe care o primim zi de zi din partea clienților noștri”, spune managerul companiei.

YTONG este produsul de zidărie minerală cu cele mai bune performanțe în materie de izolare termică. Acesta este primul produs din România care a permis construcția unor pereți exteriori peste care nu a mai fost necesar să se aplice strat suplimentar termoziolator pentru obținerea unor performanțe optime. Zidurile primei case pasive recunoscute oficial în România sunt realizați tot cu produse YTONG. În Germania blocurile YTONG au fost utilizate și pentru realizarea unei locuințe experimentale care produce mai multă energie decât consumă.