Xella cumpără Ursa

Producătorul de materiale de construcţii Xella International GmbH a semnat un acord cu compania de investiţii KKR şi alţi acţionari pentru cumpărarea producătorului de materiale izolatoare Ursa.
Finalizarea tranzacţiei este aşteptată pentru finele acestui an, între timp făcând obiectul aprobării autorităţilor de concurenţă.

Ce afaceri a avut Xella în România anul trecut? “Am făcut pași importanți înregistrând o creștere sănătoasă a cifrei de afaceri, peste media industriei de zidărie în care activăm, de 18% comparativ cu anul anterior, până la 63,8 milioane lei”, a declarat Marius Dragne (foto mai jos), CEO al Xella România, răspunzând unei solicitări a revistei Constructiv.

Producătorul este renumit în România pentru BCA, mai ales după ce în urmă cu 7 ani a deschis la Păuleşti (Prahova) cea mai mare fabrică YTONG din regiune.

Ca proiecte concrete, directorul citat a declarat pentru Constructiv că, pe segmentul rezidenţial, Xella a livrat produse pentru dezvoltatori/proiecte precum Hanner – The Park Apartments, Nusco – Nusco Premio și Nusco Citta, Shikun&Binui și Red Sea Group – dezvoltatorii City Point și New Point în București, Prima Heights sau Isaran Residence în Brașov, Fiald Imobiliare la Bacău și Iași, Magnolia Residence din Craiova sau Bonjour Residence în Cluj-Napoca.

Produsele Xella au ajuns însă şi spre alte segmente imobiliare, pentru clădiri de birouri şi proiecte de retail.

“Pe segmentul clădirilor de birouri am livrat produse YTONG și MULTIPOR pe proiecte importante care au marcat această piaţă. Am înregistrat în 2016 si livrări importante de produse către șantiere care au vizat construcția de proiecte de retail de tipul mall-ului Veranda sau a magazinului Dedeman din Băneasa”, a declarat directorul citat pentru revista Constructiv.

Cât despre Ursa, şi această companie este prezentă pe plan local prin importurile şi distribuţia de vată minerală.

URSA este o companie producătoare de materiale izolatoare termic și acustic, fiind prezentă atât în Spania, cât și în restul Europei, datorită celor 13 fabrici de producție de pe continent.
Companie este unul dintre cei mai mari producători de vată minerală și polistiren extrudat (XPS) din Europa.