Belgienii de la WDP ridică spații industriale în România pentru Yazaki, Kuehne + Nagel și Siemens

Compania belgiană WDP va construi o fabrică pentru japonezii de la Yazaki la Brăila, pe o suprafață de 26.000 de metri pătrați. Lucrările vor fi gata până la finele acestui an. Investiția totală se ridică la 14 milioane de euro, conform raportului financiar pentru primele trei luni ale acestui an.

În toamna anului trecut, WDP a finalizat pentru Yazaki o fabrică de cablaje auto cu o suprafaţă de 16.000 de mp pe un teren luat în concesiune în apropiere de Dunăre, la Brăila. Contractul de închiriere a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani, iar investiţia s-a ridicat la nouă milioane de euro. În total, unitatea Yazaki de la Brăila, unde se vor produce cabluri pentru maşinile BMW, va avea o suprafaţă de 42.000 mp, iar investiţia se ridică la 23 de milioane de euro.

WDP a mai construieşte la Braşov o nouă unitate, de 2.000 de mp, pentru chiriaşul Kuehne + Nagel, a cărei finalizare este prgramată pentru cel de-al treilea trimestru din acest an, se mai arată în raportul financiar. Contractul de închiriere a fost semnat pentru o perioadă de şapte ani, iar bugetul de investiţie se ridică la circa un milion de euro.

În document se mai spune că WDP va finaliza şi o uniate de producţie în proiectul de la Sibiu, acolo unde Siemens a închiriat o suprafaţă de 8.000 de mp, dar şi un depozit şi spaţii de birouri de 4.500 de mp pentru compania de curierat DPD. Investiţiile la Sibiu se ridică la opt milioane de euro.