Pe locul fostei unități militare din Târgoviște vor fi construite locuințe și un complex sportiv

Pe terenul fostei unități militare din Târgoviște, unde au fost împușcați soții Ceaușescu, se vor construi locuinţe, un complex sportiv, sedii de instituţii și drumuri iar clădirea unde au fost ținuți fostul cuplu în decembrie 1989 va rămâne cu destinaţia Muzeu al Comunismului, dar va găzdui şi un Muzeu al Tradiţiilor Militare. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că Guvernul a alocat bani pentru construirea unui drum pe patru benzi ce va trece prin noul cartier.

”Ministerul Dezvoltării Regionale a emis un ordin rin care s-au aprobat mai multe obiective de investiţii şi s-au alocat sume pentru finanţarea acestora în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Guvernul a alocat 1,2 milioane de lei, bani care ne permit să derulăm procedurile de execuţie a drumului de la fosta unitate militară de la gară”, a spus Ţuţuianu.

El a afirmat că odată construit drumul de acces şi celelalte investiţii vor obţine mai uşor finanţare. ”Am reuşit să introducem la finanţare drumul de legătură între DJ 720E-Gara Târgovişte Sud-centura municipiului Târgovişte. Este drumul de la fosta unitate militară de la gară. Este un lucru extrem de important pentru proiectul pe care îl gândim pentru această locaţie. Ştiţi foarte bine că la unitatea militară de la gară vom începe anul acesta construcţia unui sediu pentru Registrul Auto Român, prin Ministerul Transporturilor, acolo vom realiza un parc de trei hectare, sunt două hectare de teren pentru construirea de locuinţe prin ANL, sunt de asemenea prevăzute acolo construirea unui mall, reabilitarea Şcolii de Cavalerie şi realizarea Muzeului Tradiţiilor Militare. Tot acolo se va construi un complex sportiv. Drumul acesta este primul lucru foarte concret din acest proiect important. Vă spun că imediat ce vom face drumul vom avea un răspuns la toate celelalte solicitări”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Construcţia drumului va costa 12,1 milioane de lei, valoare estimată la acest moment. Lungimea drumului este de 1,22 kilometri. ”Drumul are şi două benzi de circulaţie, una de legătură cu str. Neagoe Basarab şi, în al doilea rând, o amenajare de sens giratoriu la intersecţia cu str. Petru Cercel. Drumul va fi de patru benzi, în afară de breteaua aceasta de legătură. Care ar fi calendarul acestei lucrări? Semnarea contractului de proiectare, proiect tehnic, detalii de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, ne-am propus ca lucrul acesta să îl facem până la data de 30.05.2016; semnarea contractului de asistenţă tehnică; publicarea invitaţiei de participarea pentru atribuirea contractului de lucrări, estimăm august 2016 şi cel mai târziu la 1 octombrie 2016 să avem semnat contractul de lucrări. În noiembrie 2017 drumul acesta ar putea fi gata”, a mai spus Ţuţuianu.